Az NB II A-csoportjának veretlen listavezetője, a Közgáz SC és DSK látogatott a legutóbbi hétvégén a vasi megyeszékhelyre, hogy összemérje tudását a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabdázóival. A találkozó esélyese a fővárosi együttes volt, főként azért, mert a vasi alakulat a nyáron tovább fiatalodott, így felszabadultan, teher nélkül játszhattak.

Ez pedigláthatóan nem volt ínyére a vendégeknek, akik bár az első szett során jól domináltak, de érezhető volt, hogy a SzoESE képes lehet a meglepetésre. A viszonylag sima első felvonás után a második közepéig lépéselőnyben volt a Közgáz, ekkor viszont Kiss Laura vette hátára a szombathelyieket és parádés ütéseivel nemcsak fordított szetten belül, hanem megfordította az állást is.

A fiatal kezek hiába remegtek meg a hajrában, mert ha túlóra árán, de sikert kiegyenlíteni a szettek arányát. Ráadásul a folytatásban is Bodzer Attila tanítványai domináltak, ami nagyon nem tetszett a vendégek trénerének. Három játszma után 2-1-re már a SzoESE együttesének állt a zászló. A neheze viszont ezután jött, hiszen a Közgáz újult erőre kapott.

Ekkor pedig már a rövid kispad, a fiatal átlagéletkor és a fáradság is nehezítette a szombathelyiek dolgát. Ezt pedig könyörtelenül kihasználta a vendég együttes, amely érezte, hogy ezt a csatát bizony elveszthetik. Hatalmas csata zajlott a pályán, mindkét oldalon nagyot küzdöttek a lányok, nem ismertek elvesztett labdát.

Végül a közel két órán keresztül zajló találkozót az esélyeket beváltva nyerte meg a Közgáz SC és DSK. Ugyanakkor minden elismerés megilleti a Kiss Laura és Halmosi Noémi extrájára építő SzoESE játékosait is, akik mindent megtettek a derbin. Kis szerencsével nemcsak a pontszerzés, hanem a győzelem is összejöhetett volna a szombathelyiek számára…

SzoESE – Közgáz SC és DSK 2-3 (13, -25, -23, 16, 11)

SzoESE: Halmosi N., Lakatos R., Kiss L., Bozzai E., Czillinger H., Szalai Cs.
Libero: Németh P.
Csere: Bozzai P.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!