MOYRA-BUDAÖRS HANDBALL–HUNGAST-SZOMBATHELYI KKA 32–28 (15–16)

Budaörs, 640 néző. Vezette: Hargitai, Markó
BUDAÖRS: Varjas-Sipeki – SZABÓ-MÁJER 7, SCHNEIDER 8 (5), PÁLOS-BOGNÁR 6 (2), J. Agbaba 1, J. Jovovics 4, Tóth M. 1. Csere: Vártok R. (kapus), Szabadfi 2, Hajduch 2, Palotás 1, Braun, Nagy L., Smid, Szalai-Szita, Mlinkó. Edző: Buday Dániel

SZOMBATHELY: K. Tomasevics – HORVÁTH P. 7, KADLICSEK 4, Pődör R. 5, GORILSZKA 5 (2), Sztosics 4, Csire 2. Csere: Balog J. (kapus), Prkacin 1, Pődör B., Szmolek, Szendrei, Gheorghe, Forgács V., Lubjanaja, Virág N. Edző: Marosán György.
Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/7, ill. 3/2

Az első félidő első percei igen nagy iramban zajlottak. Sajnos hamar megszerezte a vezetést a hazai csapat, aztán Gorilszka, majd Csire és Pődör R. is egyenlíthetett volna, utóbbi hetesből, de Sipeki ihletett formában akadályozta meg a szombathelyi gólszerzést. Az 5.percben 2-1-re vezettek a hazaiak, a vasi gólt Kadlicsek Zea szerezte.

Pődör Rebeka a 6. percben mesteri átlövésből egyyenlített, majd Gorilszka révén a 8. percben a vezetést is átvették Marosán György tanítványai, 2-3. Ezt követően is maradt a hatalmas iram, itt is, ott is potyogtak a góolok, a 10. percben 4-6 állt a táblán.

Tomasevic nem egy bravúrja után Stosic talált be, majd egy labdaszerzést követő gyors indítás után Csire Fanni is megszeezte első gólját, 5-8-nál a 13. percben Buday Dániel, a hazaiak mestere szakította meg a játékot. A félidő derekán Pődör R. szerzett megpattanó lövésből szerencsés gólt, ezzel 6-9-re vezettek a szombathelyi lányok.
Zúgott a ,,Gyerünk, gyerünk Szombathely!” rigmus idegenben is, és Pődör Rebeka újabb találata jelezte, 2 pontért jött az SZKKA. A 20.percben döcögött a támadójáték, de Kadlicsek, majd Horváth P. újfent nagyon fontos gólt szerzett, 8-12.

A következő percekben is kiválóan játszott az SZKKA, Gorilszka és Púdör R. vezérletével előbb tovább növelte fölényét az SZKKA, aztán zárkóztak a hazaiak, így a 25. percben Marosán György kért időt 11-14-nél.
Az utolsó 5 percben üres kapus gólt is szerzett a szombathelyi csapat, de sajnos Prkacin hibája miatt emberhátrányban is kellett 2 percet játszani. A hajrában feljöttek a budaörsiek, a szünetre 15-16-os állásnál vonultak az öltözőbe a csapatok.

A 2. félidőt jobban kezdte a hazai csapat, 35 perc után kiegyenlítettek, ekkor 17-17-et, majd a 40.minutumban 20-20-at mutatott az eredményjelző. Nem hagyta magát a szombathelyi gárda, a maroknyi, de annál lelkesebb szurkolótáboruk hatására is, Gorilszka révén a 44. percben 22-23-ra visszavették a vezetést.

Sajnos 2 perc múlva beállt a szokásos holtpont, a volt szombathelyi játékos, Schneider gólja után már a hazaiak vezettek, 24-23. Aztán dobtak még egyet, ezután Marosán mester időt kért, hiába, az 50.percben már 26-23-ra mentek a budaörsiek.

Teljesen leblokkolt a vasi csapat és még a szerencse is a hazaiak mellé állt, 10 perc alatt sajnos csak egy gólt szereztek Gorilszkáék, az ellenfél viszont nyolcat, 30-24-et állt a táblán 5 perccel a vége előtt.

A mérkőzés hajrájában Csire Fanni szépített és noha 30-25-re így is a házigazdák vezettek, az 57.percben a budaörsi vezetőedző kért időt. Sürgette az idő az SZKKA játékosait, ez pedig kapkodáshoz és hibákhoz vezetett. A dudaszó előtt 2 perccel Gorilszka szépített, majd a végén még Horváth Petra is betalált, de már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő, 32-28 lett a vége.

Ebben a meccsben is benne volt a pontszerzés, de ezen a szinten, a meccs döntő pillanataiban vereséggel ér fel, hogy 10 perc alatt mindössze 1 gólt szerezzen egy NB I-es csapat.

A tabellát a Győr vezeti 18 ponttal, az SZKKA 2 megszerzett ponttal a 13.helyen áll.

Folytatás december végén.

 

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!