Szép lassan közeledik az év vége, ami annyit jelent, hogy valamennyi szakágban fény derül a bajnokok kilétére. A Szombathelyi Darts Club Sportegyesület saját szervezésű és rendezésű nyílt versenysorozatával sincs ez másként. A klub kiváló munkájának elismeréseként, már nemcsak saját, hanem országos erőpróbáknak is otthont adott.

A Magyar Darts Liga mellett Bajnoki döntőt is rendeztek már a Haladás Sportkomplexumban, amely a vasi klub bázisa lett. Ezúttal a Goldfisch Open nyolcadik, egyben zárófordulóját is itt tartották. A szombat kora délutáni időpont ellenére szép számmal érkeztek az erőpróbára. Több mint 30 sportoló adta le nevezését és érkeztek Sopronból, Körmendről és Pápáról is.

Az már korábban ismert tény volt, hogy az összetett versenyt Alexits Tamás nyerte, miután behozhatatlan előnyre tett szert. A második hely sorsa is hasonló volt, Csóka Andrást már egyetlen versenyző nem tudta megelőzni. Az összetettbeni bronzéremért viszont hatalmas csata kezdődött, többen is esélyesek voltak megszerezni a harmadik helyet.

A verseny lebonyolítása ezúttal sem változott, a csoportkörök után a legjobb két versenyző jutott a 16 játékost felsorakoztató egyenes kiesési szakaszba. Itt már Dobos Dávid és Borbély András menetelt kitartóan – akik ráadásul csapattársként magyar csapatbajnoki címet szereztek szombathelyi színekben a felnőtt és az utánpótlás mezőnyben.

A fináléban aztán a pápai kölcsönjátékos, Borbély diadalmaskodott 4-1-re, így Dobos Dávid az ezüstéremmel vigasztalódott. Ráadásul az összetett pontversenyben sokat ért a második hely, ennek köszönhetően fért oda a döntőben emelt fővel vesztő Dobos dobogó alsó fokára. Ugyanakkor nemcsak erről marad sokáig emlékezetes ez a forduló.

A vasi egyesület vezetőségének kezdeményezésére gyűjtésbe kezdett, hogy segítse Illés “Pippi” István felkészülését. A paradarts mezőnyében szereplő sporttársuk ugyanis kiváló szereplésének és eredményeinek köszönhetően kivívta a részvétel jogát, hogy induljon a belgiumi világkupán. A felmerülő költségek miatt ilyen módon szeretne segítő kezet nyújtani az SZDCSE! Példás és követendő sportársak…!

Goldfisch Darts Open – VIII. forduló

eredmény:
1. Borbély András / 32 pont
2. Dobos Dávid / 24 pont
3-3. Bertalan László és Kovács Benjámin / 16-16 pont

ÖSSZESÍTETT PONTLISTA VÉGEREDMÉNY

1. Alexits Tamás / 172 pont
2. Csóka András / 124 pont
3. Dobos Dávid / 86 pont
4-4. Budavári Zsombor és Czotter Gábor / 72-72 pont

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!