Nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek a Veszprém Volley elleni a Haladás VSE női röplabda-csapata számára. Dr. Mucsi Péter együttese a legutóbb legyőzte a TFSE együttesét, ugyanakkor aktuális ellenfele csak egyszer kapitulált, méghozzá a listavezető MTK otthonába. Érdekesség, hogy a fővárosi együttes a Haladást is 3-0 arányban győzte le, csakúgy, mint a Veszprém gárdáját.

Kiegyensúlyozott találkozó kerekedett a szomszédvári összecsapásból. Hol az egyik, hol a másik csapat elképzelése valósult meg a játszma során. A szombathelyiek igyekezték jól kompenzálni a magasságbeli különbséget és kitartó mezőnymunkával sikerült is meglepni a vendégeket. Ugyanakkor a háló közelében érezhető volt – minden értelemben – a veszprémi fölény.

Az első szett elvesztését követően még szorosabban alakult a második felvonás és ebben a menetben is lett volna keresnivalója a Haladás játékosainak. A fiatal és egyben rutintalan keret ugyanakkor képtelen volt átlépni saját árnyékán, így szűk egy órányi játék után 0-2 állt az eredményjelzőn. Következett a harmadik játszma, ami tartogatott meglepetéseket.

Egyrészt a szombathelyiek nem adták fel a küzdelmet és vezettek is a szett során, másrészt a Veszprém elhitte, hogy megnyerte már a meccset. A hajrában aztán ismét több hibával játszottak a csapatok és egészen 30 nyert pontra volt szüksége a vendégeknek, hogy a győzelemért járó bajnoki pontokat elvigye a Haladás Sportkomplexumból.

– Ismét egyenrangú ellenfelei voltunk, egy nálunk előbbre jegyzett, magassági fölényben lévő csapatnak. Amíg bátrak, agresszívek voltunk nyitásban, addig zavarba tudtuk hozni ellenfelünket. Sajnos az egyéni koncentrációban óriási lemaradásunk van, döntő szituációkban képtelenek vagyunk megfelelően teljesíteni, ebből egyértelműen következik a szoros végjátékok elvesztése. Több van ebben, de önbizalom és a győztes attitűd nélkül a nyerhető mérkőzéseket is sorban elveszítjük. Van még tennivalónk a sikerért – nyilatkozott a Hunvolley oldalának a hazaiak trénere, Mucsi Péter.

Haladás VSE – Veszprém Volley 0-3 (17, 25, 28)

Haladás: Zoltán A., Marton G., Németh-Takács B., Németh B., Horváth B., Varga Á.
Libero: Kiss D., Fatér V.
Csere: Fatér J., Katona V.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Petre Antonio

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!