Szoros menetrend és nehéz mérkőzések színesítik a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabdázóinak mindennapjait. Két egymást követő héten hazai pályán léptek pályára Bodzer Attila tanítványai, ugyanakkor az NB II-es bajnokság A-csoportjának két legerősebb együttese látogatott a vasi megyeszékhelyre. A szombathelyiek keretét pedig sérülések és betegségek is tizedelték.

Ennek ellenére a Közgáz elleni találkozón reális esélyük volt a győzelem megszerzésére, de az ötödik szett után a fővárosi lányok örülhettek. Hasonlóan felszabadult játékkal próbálta meglepni a Vasas együttesét is a SzoESE, amely csak két cserejátékost nevezett a találkozóra. Nagy kedvvel és pontos nyitásfogadással lepte meg ellenfelét a vasi alakulat.

Ugyanakkor rendkívül hullámzó is volt a hazaiak játéka. Erről tökéletes képet ad, hogy a fiatal átlagéletkorú SzoESE valamennyi megnyert szettjét követően hullámvölgybe került és könnyű szerrel elveszítette soron következő játszmáját, ezzel egyenlített a Vasas, kétszer is a találkozó során. 75 pernyi játék után következhetett a mindent eldöntő ötödik szett.

Bodzer Attila együttese ezúttal tanult az egy héttel korábbi esetből és feljavult centerjátékkal sikerült minimális előnyét megőrizve vezetni a játszmán belül. Ezzel pedig a győzelmet is behúzták a szombathelyiek. A siker értékét növeli, hogy a Vasas a feljutást tűzte ki célként és eddig hibátlan teljesítménnyel álltak a listavezető pozícióban.

SzoESE – Veszprém 3-2 (20, -7, 19, -8, 10)

SzoESE: Bozzai P., Halmosi N., Lakatos R., Kiss L., Czillinger H., Szalai Cs.
Libero: Németh P.
Csere: Németh Zs.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!