A 12. alapszakaszbeli fordulót rendezik az élvonalbeli futsal bajnokságban, amelyet magabiztos teljesítménnyel és ötpontos előnnyel vezet a címvédő Haladás. A vasi klub az eddig lejátszott találkozóiból csak kétszer kényszerült fejet hajtani és a Nyírgyulaj elleni összecsapásnak is inkább a zöld-fehér futsalosok az esélyesei. A képet azonban több dolog is árnyalja.

A válogatott szünet miatt pihenő csak a nyírségiek számára jött jól, hiszen a szombathelyiek keretéből alig maradttak itthon játékosok. Sipos Gergő személyében bővült a nemzeti felnőtt csapatban bevetettek száma, de már az utánpótlás keret gerincét is a Haladás játékosai adják. Ez a többfrontos terhelés viszont alaposan megnehezíti Juan Ramon Calvo Rodriguez dolgát is.

A nyáron a keret erősítésébe fogó Nyírgyulaj eddig mélyen tudása alatt szerepelt. Legutóbbi öt mérkőzéséből négyet el is veszítettek, ami odavezetett, hogy megköszönték Lovas Norbert vezetőedző munkáját és edzőváltásra került sor. Ez a lépés akár jól is elsülhet a hazaiak számára, hiszen többször előfordult már, hogy az új tréner, új impulzust is jelent. Kérdés csak az, hogy a Haladás elleni derbi melyik csapat szája íze szerint alakul majd?

Nyírgyulaj Futsal – Haladás VSE
2021. november 22. – 18:30
Nyírbátor, Városi sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!