Az év végéhez közeledve nemcsak a felnőttek, hanem az utánpótláskorú kick-box versenyzők számára is rendeztek kontinensviadalt, ahová Európa legjobbjai utaztak. A november közepén lebonyolított seregszemlének ezúttal Montenegró adott otthont. Budva városa talán kicsit szűkösnek is bizonyult, látva a nevezők létszámát.

A 2021. évi WAKO Kick-box utánpótlás Európa-bajnokságra ugyanis 39 országból érkeztek sportolók, akik összesen 1128 nevezést adtak le az erőpróbát megelőzően. Ott volt a mezőnyben a szombathelyi Agrobio Classic Kick-box és Box Club ifjú titánja, Polgár Dávid is, akit Mayer Gábor vezetőedző is elkísért a kontinensviadalra. A kemény felkészülésnek pedig meg lett az eredménye.

Polgár Dávid ugyanis alig négy hónap leforgása alatt elérte, hogy nemzetközi kick-box világversenyekről aranyérmekkel térhessen haza emellett a honi bajnokságon két első hellyel tette le a névjegyét. Teljesítményének eredményeként bekerült az utánpótlás korosztály kick-box magyar válogatottjába és bizonyíthatott az Eb-n is.

A szombathelyiek versenyzője ezúttal két szakágban bizonyított. A junior korosztályúak és a 84 kilogramosok mezőnyében vett részt kick-light valamint light-contact szakágban. Utóbbiban az előkelő ötödik helyen végzett, míg előbbiben egészen a dobogó alsó fokáig menetelt. Így megérdemelten akasztották nyakába a bronzérmet.

84 kg kick-light junior 3. helyezett
84 kg light-contact junior 5. helyezett

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!