Renkdívül hosszú út miatt már vasárnap kora délután útnak eredt a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttese, hogy a Nyírgyulaj elleni találkozóra kellőképpen rá tudjon hangolódni. Hétfő este sem lehetett más terve a vasi együttesnek, mint a győzelemért járó három pontot begyűjteni. Ehhez viszont a jó erőkből álló és vezetőedző cserén átesett Nyírgyulajt kellett legyőzniük.

Igazi gólfesztivált rendeztek a csapatok, közte több látványos megoldással színezve. Valódi propagandája volt a futsaljátéknak az összecsapás, amely Vas Ádám bombagóljaival alapozta meg a hangulatot. Bár a Haladás diktálta az iramot, a Nyírgyulaj igyekezett felvenni a magas fordulatszámot és a hazai támadók háromszor is mattolni tudták Alasztics Marcelt az első félidőben.

Krajnyák Zsolt találatával a vezetést is átvette a nyírségi alakulat, de a szünet előtt Dávid révén sikerült egyenlítenie a szombathelyieknek. A térfélcsere után is folytatódott a nagy csata és a gólváltás, majd a játékrész derekán a vasi zöld-fehérek akarata érvényesült. Hajmási Milán második góljával ismét lépéselőnybe kerültek a szombathelyiek.

A kitámadó hazai védők között pedig könnyűszerrel alakították ki a további helyzeteket a Haladás támadói. A pontot az i-re, Henrique Diniz látványos megoldása tette fel, a brazil játékos kiváló megoldással állította be a 4-7-es végeredményt. Sikerével valamint a rivális csapatok botlásának köszönhetően továbbra is listavezető a szombathelyi alakulat és növelték előnyüket az ellenfelekkel szemben.

Nyírgyulaj Futsal – Haladás VSE 4-7 (3-3)

Haladás: Alasztics M. – Hajmási M., Gerencsér A., Rezala, Henrique Diniz
Csere: Homlok L. – Kovács M., Szalmás Z., Dróth Z., Dávid R., Vatamaniuc-Bartha D., Vas Á.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Da Silva (10′, 30′), Vlasovych (13′), Krajnyák (18′) illetve Vas Á. (7′, 11′), Dávid R. (20′), Hajmási M. (24′, 33′), Gerencsér A. (35′), Henrique Diniz (37′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!