A női NB II-es bajnokság C-csoportjában szereplő Haladás VSE a legutóbbi játéknapon vérbeli szomszédvári rangadóra utazott. A Zalaegerszeg elleni találkozón a győzelem megszerzése volt a célja a zöld-fehéreknek. Ugyanakkor több kulcsjátékosát kellett nélkülöznie Mucsi Péternek, aki így alkalmazkodva a helyzethez, felforgatott kezdőcsapatot küldött a pályára.

Nem látszott meg a csapat teljesítményén a szokatlan összeállítás és a kisebb hullámvölgyekre is jól reagáltak a szombathelyi lányok. A rendkívül fiatal átlagéletkorú keret nagyon érett játékkal rukkolt ki és magabiztos nyitásfogadás mellett pontos ütésekkel hozták az első szettet. A folytatásban is a vendégcsapat terve valósult meg.

Ekkor már a sánc terén is feljavult a zöld-fehér együttes és a szett hajrájában sem akadtak meg, ami korábban előfordult. Az utolsó felvonásra teljesen hitehagyottá vált a zalai alakulat, amelyen már a fáradtság jegyei is kiütköztek. A Haladás VSE viszont nem állt meg és magabiztosan behúzta ad döntő szettet is, amivel megérdemelt 3-0-ás győzelmet arattak.

A Zalaegerszeg elleni találkozón mutatott játékra építhet a későbbiek során is a Hali, amelyben minden játékos hozzájárult a sikerhez. Győzelmével megszilárdította ötödik helyét a csoportban a vasi együttes. Mucsi Péter tanítványai a tervek szerint legközelebb december 4-én, szombaton 18 órától a MÁV Előre Akadémiával játszanak a Haladás Sportkomplexumban.

– A sok hiányzó ellenére sikerült ma megnyernünk a mérkőzést. Külön öröm, hogy mindenkinek lehetőséget tudtam adni. Kiemelném három fiatal játékosunkat – Polgár Lola, Kocsis Dorka, Bóta Izabel – akik életük első NB-s felnőtt mérkőzésén kiválóan teljesítettek – nyilatkozta a találkozót követően a csapat vezetőedzője Dr. Mucsi Péter.

ZTE Röplabda Klub – Haladás VSE 0-3 (17, 16, 12)

Haladás: Katona V., Fatér J., Zoltán A., Németh-Takács B., Németh B., Polgár L.
Libero: Kiss D., Varga N.
Csere: Németh N., Horváth B., Kocsis D., Bóta I.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Petre Antonio

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!