Egy hét leforgása alatt már a harmadik találkozójára készült a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabda együttese. A sort a Vasas elleni ötszettes derbije nyitotta, amelyen Bodzer Attila tanítványai megfosztották a feljutásra pályázó fővárosi alakulat veretlenségétől. Ezt követően Ajkán 3-1-re veszítettek el egy összecsapást a szombathelyi lányok.

Vasárnap kora délután pedig ismét hazai környezetben léphettek pályára a vasi játékosok. A Széchenyi Győr együttese ellen mindenképpen győzni akart a vasi alakulat, de hiába az elhatározás, nem sikerült megvalósítani az elképzeléseket. A vendégek magassági fölényüket jól használták ki és minden megingást keményen megbüntettek.

Az első szettet nehezen, a második felvonást viszont már sokkal könnyebben zsebelték be a győri lányok. Ezt követően viszont összeállt a SzoESE játéka és főként a háló közelében feljavult sáncmunkának eredményeként sikerült fogást találni a vendégeken. A játszma során zsinórban szerezték a vasi lányok a pontokat, hiába kért időt és cserélt sűrűn a Széchenyi Győr mestere.

A folytatásban is kitartott a lendület és a negyedik szettet – még ha kis “túlóra” árán is – de sikerült behúzni. A mindent eldöntő ötödik játszmában fej-ej mellett haladtak a csapatok, de ekkor már a fáradtság is rányomta a bélyegét a mutatott játékra. A kritikus pillanatban azonban a vendégek keze remegett meg, így közel kétórás találkozó végén a hazaiak örülhettek.

A visszafogott kezdés után a szebbik arcát is megmutatta a szombathelyi együttes, amely tartalékos felállásban 3-2-re megnyerte az összecsapást. A következő fordulóban szintén vasárnap és újra a vasi megyeszékhelyen lépnek pályára Halmosi Noémiék. Akkor a szintén 3 győzelemmel és 3 vereséggel rendelkező Szent Benedek Röplabda Akadémia lesz az ellenfél.

SzoESE – Széchenyi Győr 3-2 (-25, -13, 15, 24, 13)

SzoESE: Bozzai P., Németh Zs., Halmosi M., Lakatos R., Kiss L., Szalai Cs.
Libero: Németh P.
Csere: Bozzai E., Tompek V.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!