A legutóbbi fordulóban vérbeli szomszédvári csatát nyert meg a Haladás VSE II. sakkcsapat, amely 8-4-re diadalmaskodott. Erre a győzelemre akart építeni Pergel László együttese az MTK Budapest ellen, amely merőben más kávéháznak ígérkezett. Egyrészt a fővárosi alakulat tavaly még a legmagasabb osztályban játszott, másrészt több korosztályos válogatott sakkozóval érkeztek a vasi megyeszékhelyre.

Megjósolhatatlan volt a találkozó végkimenetele, már csak azért is, mert az összecsapást a szövetség iránymutatásnak megfelelően, csak a legszükségesebb létszámmal engedélyezte. Ettől függetlenül a vártnak megfelelő színvonalú mérkőzés kerekedett. Csonka Attila esélyesként ült asztal mögé, azonban a kritikus pillanatban ellenfele meglepte, így hátrányba került a Hali.

Ezt a lépéselőnyét pedig jól őrizte az MTK, amely győzelem reményében érkezett Szombathelyre. A remik és döntetlenek mellett felváltva születtek a sikerek egyik, illetve másik oldalon. A mindent eldöntő találkozót a zöld-fehérek titánja Ugróczky Péter vívta, aki hatalmas tartásról tett tanubizonyságot és mintegy három órás parti végén fordította meg a játszmát.

Győzelmének eredményeként a szombathelyi klub végül 6-6-os döntetlent ért el az MTK ellen, amely sokat érhet a végelszámolásnál. Ez a pontszerzés egyébként is értékes volt a Haladás számára, amely így beérte az Atomerőmű SE II. csapatát és holtversenyben vezetik az NB I. Charousek-csoportját. A folytatásra december 5-én kerül sor, akkor a Hali a Magyar Sakkvilág ellen mérkőzik majd.

Haladás VSE II. – MTK Budapest 6-6

Nyert: Nagy B., Magyar A., Ugróczky P., Takács G.
Remi: Sárdy P., Ruck T., Tomasics R., Szarka T.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!