A haladas.hu beharangozójából kiderül, hogy a bajnokság két meglepetéscsapata csap össze a tévé kamerái előtt. Az egykor szebb napokat megélt kecskemétiek az NB III-ból jutottak fel nyáron és ugyan a nyitányon hazai pályán 3-2-re kikaptak a Budaörstől, ezt követően 13 fordulón keresztül veretlenek maradtak. Idegenben például 1-1-es döntetlent játszottak a mezőny két legtehetősebb csapatával, a Vasassal és a Diósgyőrrel. Érdekesség, hogy a Hírös-városiak mindössze két meccsen – Soroksár 5-2, Ajka 3-1 – szereztek kettőnél több találatot. A legutóbbi fordulóban meglepetésre 1-0-ra kikaptak a sereghajtó Tiszakécske vendégeként úgy, hogy piros lap miatt a hazaiak a 65. perctől tíz, majd a 81. perctől már csak kilenc emberrel játszottak – kettős emberelőnyben sem tudott gólt szerezni a két büntetőt is elhibázó Kecskemét. Szabó István együttesének 17 forduló alatt ez volt a harmadik veresége. Ami a játékosállományt illeti, a kecskemétiek erőssége az egységes csapatjáték, kevés úgymond neves játékos található keretükben. Ilyen például a házi góllövőlistát nyolc találattal vezető korábbi Honvéd-csatár, Lukács Dániel. A támadó egyébkét a tiszakécskei meccsen nem lépett pályára. Ismerős arc a nem olyan régen még Szombathelyen futballozó hórihorgas támadó, Tóth Barna. A 26 éves csatár öt gólnál jár a bajnokságban.

Ami a Haladást illeti, a vasiak legutóbbi két bajnokijukat – Vasas 0-1, Siófok 1-2 – elveszítették. Ennek ellenére a zöld-fehérek továbbra is az élboly tagjai, továbbra is a feljutásra esélyes csapatok egyikének számít Németh Szabolcs együttese. A szombathelyiek az utóbbi hetekben két tévés rangadót vívtak, a Diósgyőr és a Vasas ellenit is elveszítették.

A zöld-fehérek mestere érdeklődésünkre elmondta, hogy hiába vérzik több sebből is a csapat, ezúttal is a 3 pont megszerzése a cél.

– Mivel szinte teljesen elfogytunk az év utolsó hónapjára, ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Ennek ellenére nem feltartott kezekkel lépünk majd pályára. Jól szervezett, fegyelmezett ellenféllel szemben kell bizonyítanunk. Igaz, hogy sok a hiányzónk, de a múlt heti 2 vereség után, szeretnénk visszatalálni a helyes útra – fogalmazott Németh Szabolcs.

A Hali mestere sérülés miatt Szekér Ádámmal, Devecseri Szilárddal, Kállai Kevinnel, Délceg Gergővel, Tóth Mátéval, Debreczeni Zalánnal, Romic Danijellel nem számolhat, eltiltás miatt pedig Németh Milán és Kiss Bence hiányzik majd.

A 20 órakor kezdődő Kecskemét – Szombathelyi Haladás bajnokit az M4 Sport közvetíti.  

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!