FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR 9. FORDULÓ, A-CSOPORT
Aalborg HB (dán)–Pick Szeged 34–30 (16–14)

lövések/gólok: 51/34, illetve 49/30
gólok hétméteresből: 4/7, illetve 4/5
kiállítások: 8, illetve 8 perc

A találkozó az eredetileg tervezettnél két órával később, 20.45-kor kezdődött, mert a nagy havazás miatt a két csapat nem tudott időben megérkezni a csarnokba.

Az előző idényben BL-ezüstérmes hazaiaktól Sebastian Henneberg, Aron Palmarsson és Jesper Nielsen, a vendégek keretéből Luka Stepancic hiányzott.
Az ítéletidő miatt nem telt ház, azaz 4500, hanem csak 500 néző érkezett az összecsapásra.
Kapkodva kezdett mindkét együttes, a Szeged három és fél perc után tudott először gólt dobni. Felváltva estek a találatok, ez a sorozat a 12. percben szakadt meg, és 8-5-nél Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője időt kért. Azonban nem javult fel a játék, fokozatosan növelte előnyét az Aalborg. A magyar csapat közel tíz perc után volt eredményes (18. perc: 10-6). A cserék révén viszont valóban új lendületet kapott a magyar bajnok, és Mikler Roland védéseinek is köszönhetően a szünet előtt már az egyenlítés is meglehetett volna, ám az utolsó percben két eladott labdát követően 16-14-es dán előnnyel vonultak el a felek pihenőre.

A fordulás után is szoros volt a csata, az Aalborg nem tudott ellépni, viszont a Szeged sem tudott egyenlíteni. Aztán emberelőnyük alatt a dánok 25-22-re elhúztak, innen indult az utolsó negyedóra. Az északiak védekezése és kapusteljesítménye is jó volt ebben a szakaszban, így nem volt igazán esély a hátrány faragására.
Az 50. percben, 28-24-nél Pastor megint időt kért, de ahogy agresszívebb játékra tért át együttese, a dán kollegája is próbálta rendezni a sorokat. A hajrában a hazaiak kapusa, Simon Gade remekelt, így a magyarok minden maradék reménye elszállt.
A mérkőzés legeredményesebb játékosa Nikolaj Christensen volt kilenc góllal, Lukas Sandell nyolcszor volt eredményes, szegedi részről Bánhidi Bence és Mario Sostaric hét-hét találatot szerzett.
A két együttes nyolcadik egymás elleni BL-meccsén négy szegedi siker és két döntetlen mellett másodszor győzött az Aalborg.

Az öt győzelemmel és három vereséggel álló Telekom Veszprém csütörtökön a román Dinamo Bucuresti csapatát fogadja, az öt sikerrel, két döntetlennel és két vereséggel rendelkező Szeged pedig jövő csütörtökön az új Pick Aréna első meccsén a tavalyi BL-győztes német THW Kielt látja vendégül.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!