Szokatlan időpontban, pénteken játszotta bajnoki mérkőzését a Haladás VSE együttese, amely a DEAC felett magabiztos 5-3-as sikert aratott. Ezzel toronymagasan vezeti az NB I-es tabellát. Sokat azonban nem pihenhettek a szombathelyi futsalosok, hiszen hétfőn már útra is keltek. Meg sem állt a csapat és a szakmai stáb Portugáliáig, ahol soron következő találkozóin bizonyíthatnak majd.

Ahogy korábban beszámoltunk róla az előselejtezőt követően a selejtezőkörben is veretlenül lépett az elitkörbe a zöld-fehér alakulat. Sikerüket az a tény is emeli, hogy a B-ágról egyedüliként jutottak a főtáblára. Ennek megfelelően az esélyesség terhe nélkül léphetnek pályára szerda, csütörtök, valamint szombat este is, amikor a csoportmeccseket bonyolítják le.

A magyar bajnok a hazai környezetben szereplő Benfica ellen kezdi a sorozatot, majd másnap a spanyol Levante csapatával méri össze tudását. A zárónapon pedig az ukrán Uragan találkoznak Juan Ramon Calvo Rodriguez tanítványa. A Haladás VSE játékos, Gyimesi Máté bizakodva várja az összecsapásokat, amely egyben a csapat életében is meghatározó mérföldkő lesz.

– Nagyon keményen készültünk már a nyáron is, hogy elérjük céljainkat. Örülök, hogy sikerült megkoronázni eddigi teljesítményünket és az elitkörben bizonyíthatunk. Az ellenfeleink nem véletlenül tartozik a világ élvonalához, tele rengeteg kiváló játékossal. Nekünk viszont célunk, hogy felszabadult játékunkkal meglepjük őket. Amennyiben megvalósítjuk mindazt, amit elterveztünk, akkor ez sikerülhet – foglalta a kapus még az indulást megelőzően.

A buborékrendszerben lebonyolított csoportmérkőzések szerdán kezdődnek.

Szerda
18:00 – Levante-Uragan
21:00 – Haladás-Benfica

Csütörtök
18:30 – Haladás-Levante
21:30 – Benfica-Uragan

Szombat
18:00 – Uragan-Haladás
21:00 – Benfica-Levante

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!