A Palace Étterem különterme adott otthont a eseménynek, amely előtt Gál Lászlót kértük meg, mondja el, hogyan készülnek jubileumi rendezvényükre.

Az első vasi paralimpiai bajnokkal történt beszélgetés során elhangzott, hogy amióta Luca 2018-ban belecsöppent a paraatlétika világába, nagyot fordult vele a világ. Egy olimpásznyi idő alatt szinte minden elismerést begyűjtött és a tokiói paralimpián felért a csúcsra: távolugrásban, kedvenc versenyszámában, a T38-as kategóriában paralimpiai bajnok lett. Ez eddig még vasi sportolónak nem sikerült, korábban csak Lorencz Péter állhatott fel a dobogóra, aki 1984-ben, szintén atlétikában bronzérmet szerzett.

A közönség soraiban nagymamája és nevelőedzője, Halmosiné Séfer Rozália is ott ült. Rozi néni szerettette meg vele az atlétikát, hogy aztán pályafutása jelenlegi edzője, Szalma László nagyszerű munkája révén kiteljesedjen.

Luca elmondta, hogy a paralimpia előtt nagy segítséget kapott a Szombathelyi Dobó SE-től és testvéreitől, akikkel együtt tréningezett.

Tokio egyébként minden előzetes várakozását felülmúlta, semmi más versenyhez nem hasonlítható hangulat uralkodott a játékokon. Luca számára csodálatos érzés volt Japánban hazánkat képviselni és egy országnak örömet szerezni. Saját teljesítményéről úgy fogalmazott, hogy a tokiói játékok előtti célkitűzéseit, melyek nem helyezéseket jelentettek, teljesítette.

Kameránk előtt a közeljövőben előtte álló kihívásokról, valamint vízilabdázó testvéreiről is beszélt.

 

 

Luca még két paralimpiát, Párizst és Los Angelest biztosan tervezi, a következő ausztráliai játékok pedig még messze vannak.

A Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület december 16-án zárt körben rendezi meg 25 éves jubileumi programját.

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!