A Magyar Egyetemi és Főiskola Bajnokság alapszakaszának legutóbbi játéknapján folytatni szerette volna győzelmi szériáját a SzoESE gárdája. Kéri Péter vezetőedző már a szezon elején kijelentette, hogy csapatával mindenképpen szeretnének a rájátszásban is komoly eredményt elérni, így az ELTE-BEAC elleni összecsapáson más eredmény szóba sem jöhetett, mint a győzelem.

Ennek dacára nem igazán találta a játék ritmusát a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület. Vicze révén az első pontot még a vendégek szerezték, ezután viszont a fővárosi kosarasok ragadták magukhoz a kezdeményezést. Egészen a negyed végéig vezettek, ekkor viszont jókor jött az időkérés vendég szempontból és ez nagy törést okozott az ELTE-BEAC játékában.

Ezzel szemben a szombathelyi kosarasok védekezése összeállt és már az ellenfél palánkja alatt is pontosabban célzott. Két negyednyi játék után megérdemelten vezettek Kéri Péter tanítványai 26-39-ra. A szünet után fokozta a nyomást a SzoESE és bár a dobások pontosságával hadilábon álltak, de ezt jól tudták ellensúlyozni a lepattanók megszerzésével, valamint a szerzett labdák számával.

Az utolsó negyedben aztán lehetősége volt a vendégek mesterének különböző taktikai elemek gyakorlására is, mert a győzelem egy percig nem forgott már veszélyben. A szombathelyiek sikerének értékét növeli, hogy a pályára lépett játékosok valamennyien szereztek pontot az ELTE-BEAC ellen. Sikerével a SzoESE megérdmelten őrzi tabellán második helyét a nyugati csoportban.

ELTE-BEAC – SzoESE 55-80 (15-17, 11-22, 14-25, 15-16)

SzoESE: Kiss M. 10/3, Horváth Cs. 8, Vicze K. 18/6, Oroszi V. 4, Habel A. 8.
Csere: Schveighoffer P. 13/3, Érsek M. 11/6, Frisnyák D. 7, Gundinger S. 1.
Vezetőedző: Kéri Péter.

Az ELTE-BEAC legeredményesebb játékosai: Gyapjas M. 21/15, Timár G. 18/12.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!