Az FC Barcelona és a spanyol válogatott középpályása, Pedri kapta idén a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgónak járó Golden Boy-díjat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FC Barcelona (@fcbarcelona) által megosztott bejegyzés

Győztes még soha nem végzett ekkora fölénnyel az élen, ugyanis Pedri – teljes nevén Pedro González López – 318 pontot kapott, a második helyen végzett Jude Bellingham, a Borussia Dortmund angol futballistája pedig 119-et.

A 2001. január 1-jén vagy azt követően született játékosokból álló százas jelöltlistát idén is június közepén tették közzé, majd minden hónap közepén húsz fővel szűkítették. A voksolásra negyven újságíró volt jogosult, mindegyikük szavazólapján öt név szerepelt, az első tíz, a második hét, a harmadik öt, a negyedik három, az ötödik egy pontot kapott. A szakírók közül 24-en is Pedrit tették az első helyre. A középpályások közül ő a nyolcadik, a spanyolok közül a harmadik, a Barcelona-játékosok közül a második, aki elnyerte a díjat.
Pedri ennek ellenére már 56 mérkőzést játszott és négy gólt szerzett a katalánok felnőtt csapatában, sőt tízszeres válogatottnak vallhatja magát. Jelenleg combizomsérüléssel bajlódik, legkorábban december közepén térhet vissza a pályára.

Korábban olyan játékosok nyerték el a Golden Boy-díjat, mint például Wayne Rooney (2004), Lionel Messi (2005), Sergio Agüero (2007), Paul Pogba (2013), Raheem Sterling (2014), Kylian Mbappe (2018) és Erling Haaland (2020). A tavalyi szavazáson Szoboszlai Dominik a nyolcadik helyen végzett.
A Tuttosport honlapján a szurkolók is szavazhattak, ott a Red Bull Salzburg német csatára, Karim-David Adeyemi végzett az élen 580 ezer voks alapján.

Most pedig következzenek a fiatal tehetség legszebb megmozdulásai.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!