A PTE-PEAC ellen elveszített bajnoki mérkőzés után, hétfő este ismét pályára lépett a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület. Szabó László tanítványai a soproni SMAFC gárdáját fogadta a vasi megyeszékhelyen. A tabella utolsó helyén álló vendégek a tisztes helytállás reményében léptek pályára, ezzel szemben a szombathelyiek a kötelező győzelem megszerzését tűzték ki célként.

A SMAFC számára indult jobban a találkozó, Bagoly révén megszerezték a vezetést is és úgy tűnt, hogy sikerülhet számukra a meglepetés. Gyorsan rendezte sorait a SzoESE és a harmadik percben már fordult a kocka. Mezősi és Püspöki pontjaival fordított a házigazda, sőt a játékrész végére növelni tudta a különbséget is. Igaz, ekkor még sok hiba jellemezte a vasi lányok teljesítményét.

A folytatásban viszont összeállt a védekezés és a támadásban is sikerült szintet lépnie Szabó László együttesének. Bár távolról nem sikerült betalálni, közelről és közpétávolról rendkívül eredményesnek bizonyultak Plózerék, akik több lepattanót szereztek, ezzel együtt új estélyt az akciók befejezésére. A nagyszünet után már a letámadás is eredményre vezetett, így tovább nőtt a különbség.

A hajrára elfáradt a SMAFC, amely csak az első negyedben tudta megnehezíteni a szombathelyiek dolgát. A végeremdényt Püspöki Lotti állította be, tlépve a 100 dobott pontot. Ugyanakkor a SzoESE kosarasa egy nem mindennapi teljesítménnyel rukkolt ki, hiszen 18 szerzett pontjával a mezőny legeredményesebbje volt. Ráadásul 14 gólpasszt és 12 lepattanót jegyzett az összecsapáson.

Ezzel a tripla-duplával megkoronázta teljesítményét és járult hozzá a hazaiak könnyed győzelméhez. Ugyanakkor csapatszinten is kiválóan szerepeltek a vasi lányok, hiszen valamennyi pályára lépett kosaras dobott pontot, illetve közel 57 százalékos pontossággal tüzeltek a mezőnyből, ami megágyazott a kiütéses sikernek.

SzoESE – SMAFC 101-49 (22-15, 31-10, 22-12, 26-12)

SzoESE: Preisinger B. 14, Mezősi A. 8, Püspöki L. 18, Balogh V. 12, Plózer P. 17.
Csere: Horváth K. 10, Kardos K. 10, Dervalics A. 6, Mészáros Á. 6.
Vezetőedző: Szabó László

A SMAFC legereményesebb játékosai: Bagoly 18/6, Czirják 17.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!