A nagykanizsai kisiklást követően visszatért a győzelmi ösvényre a Magyar Futsal Akarémia ellen a Haladás VSE II., amely a másodosztály nyugati csoportjának második helyén áll. Sziffer András tanítványai ezúttal a szigetszentmiklósi rendezvénycsarnokba látogatott. A hazai alakulat ráadásul hullámvölgyben volt, legutóbbi négy mérkőzésükön csak egy pontot szereztek.

Hiába azonban a nagy elán, amellyel bekezdett a Hali, ezúttal vékony kispaddal érkeztek és zömmel fiatal játékosokkal kényszerültek megoldani a feladatot. Bár a védekezéssel nem volt problémája a vasi alakulatnak, azonban a támadások terén már jócskán volt mit javítani. A helyzetek kialakítását szépen oldották meg Vidák Balázs vezetésével, ugyanakkor a befejezéssel megygyűlt a vendégek baja.

Ráadásul egy hazai ellenakció végén előnybe került a kiesés elől menekülő Szigetszentmiklós. Ezután tovább nőtt a vasi együttes labdabirtoklása, fölénye viszont meddő volt. A taktikai hadrend változása sem hozta meg a kívánt hatást, ráadásul egy labdavesztés után könnyedén növelte előnyét a házigazda. Az utolsó percben aztán sikerült a szépítés, de a Kisép Futsal sikerét nem tudták már veszélyeztetni a szombathelyiek.

*

Szintén a másodosztály üde foltjának számít a frissen feljutó Sárvár Futsal szereplése is, amely jó munkamoráljának köszönhetően rendkívül előkelő helyen szerepelnek az NB II-ben. A legutóbbi fordulóban Nagykanizsára látogattak a Rába-parti futsalosok és nem titkolt szándékkal érkeztek a szomszédvári rangadóra: mindenképpen gyarapítani szerették volna győzelmeik számát.

Ennek gyorsan nyomatékot is adtak, hiszen bár a mezőnyben kiegyenlített játék folyt, a kapura inkább a vendégek voltak veszélyesebbek. Egy kisebb hazai megingást pedig gólra is váltotak a találkozó első félidejének közepén. A kanizsai játékosok ezután mindent megpróbáltak az egyenlítésért, de remekül zárt a vasi retesz. Kicsit jobban koncentrálnak Halmosék, akár növelhették is volna előnyüket.

A szünet után büntetőből aztán sikerült az egyenlítés a hazaiaknak, de a hajrában ismét a sárvári futsalosok akarata érvényesült. Ráadásul a hazaiak nem tudták elviselni a vereség tényét, így a gólok mellett a sárga és piros lapok is potyogtak becsülettel. A Rába-parti alakulat sikerének köszönhetően fellépett a tabellán a harmadik helyre, míg az ezüstérmes pozícióban a Haladás áll.

KISÉP Futsal Szigetszentmiklós – Haladás VSE II. 3-1 (1-0)

Haladás: Németh K. – Horváth Z., Horváth F., Kiss P., Vidák B.
Csere: Knizs O., Dobos D., Sodics Á., Puhr B.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Csapó A. (13′), Tövisháti (29′), Maczinkó (40′) illetve Vidák B. (40′)

*

Nagykanizsai Futsal Club – Sárvár Futsal 1-4 (0-1)

Sárvár: Soós B. – Tóth L., Manganelli A., Manganelli Zs., Kuti A.
Csere: Faiszt P., Balogh Á., Lőrincz D., Nagy M., Fábián K., Halmos M., Hegyesi Zs., Szakasics B.

Gólszerző: Szakmeiszter Á. (büntető – 33′) illetve Kollár (öngól – 9′), Nagy M. (38′), Kuti A. (40′), Soós B. (40′)

Kiállítva: Fujsz R. (38′), Schuller (39′), Szőke (40′) – valamennyien Nagykanizsa

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!