Két megnyert mérkőzést követően ismét hazai környezetben lépett pályára a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabda-csapata, amely ezúttal a Szent Benedek Röplabda Akadémia alakulatát látta vendégül. Az NB II/A-csoportjában érdekelt vasi alakulat szerette volna a győzelemért járó pontokat itthon tartani, de ez nehezebb feladatnak bizonyult, mint várták.

Ezúttal is meglehetősen tartalékos kerettel lépett pályára a SzoESE és néhány hiba elegendő volt a füredi játékosoknak, hogy vérszemet kapjanak. A kiegyenlített szett hajrájában a vendégek koncentráltak jobban és kerültek lépéselőnybe. Nem játszott a folytatásban sem alárendelt szerepet a vasi együttes, ugyanakkor a kritikus pillanatokban megremegtek a hazai kezek.

Hasonlóan izgalmasan telt a harmadik felvonás is, amelynek végén sikerült kozmetikázni az eredményt. A negyedik játszmában is jól játszottak a szombathelyi lányok, de a háló közelében erősebbnek bizonyult a Szent Benedek RA csapata. A vendégek némi túlóra árán, a mindent eldöntő szettet megnyerve a találkozót lezárták. Érdekesség, hogy a derbi közel két órán keresztül zajlott.

A vereség ellenére is dicséret jár a szombathelyi játékosoknak, akik tartalékos összeállításban is mindent megtettek a siker érdekében. A SzoESE az ötödik helyről várhatja a folytatást. A következő találkozóra – kisebb pihenőt követően – december 12-én kerül sor. Akkor Bodzer Attila tanítványai a Vasas SC otthonában bizonyíthatnak.

SzoESE – Szent Benedek RA 1-3 (21, 21, -23, 25)

SzoESE: Németh Zs., Halmosi N., Lakatos R., Kiss L., Bozzai E., Szalai Cs.
Libero: Tompek V.
Csere: Bozzai P.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!