Az eredeti tervek szerint áprilisban rendezték volna meg Csehországban a racketlon világbajnokságot. A pandémiás helyzet miatt viszont halasztani kellett a rendezvényt és a legutóbbi hétvégén pótolták be Prágában. Ráadásul nemcsak a világbajnokságot, hanem a cseh opent is lebonyolították. Utóbbiban viszont csak egyéni számok szerepeltek a kiírásban.

A nemzetközi seregszemle páros kiírásában Sákovics Péter társa ezúttal a szlovák Lubomir Budinsky volt. A két sportember kiválóan megértette magát és szépen meneteltek a +60-as kategóriában. Már az elődöntőben látszott, hogy mindent megpróbált a győzelem megszerzéséért a páros. A döntőbe jutásért egy cseh-svájci páros volt kénytelen fejet hajtani.

A fináléban aztán egy dán kettőssel nézett szembe a magyar-szlovák duó. Itt sem ismert kegyelmet a páros, amely kiváló játékkal, végig vezetve hódították el a világbajnoki címet. Sákovics Péter győzelmével ismét átírta a racketlon sport történetét. A szombathelyi sportoló ezzel a sikerével már a 16. világbajnoki elsőségét ünnepelhette, amivel toronymagasan vezeti a statisztikát.

Ráadásként ő az egyetlen játékos, aki párosban vb-elsőséget tudott szerezni a +45, a +50, a +55 és a +60-as kategóriában is. A világbajnokságot követően Sákovics Péter részt vett a Cseh nyílt versengésen is, ahol három sikeres találkozóval megnyerte a +60-as kategória számára kiírt egyéni erőpróbát is. A szombtathelyi racketlonos egy svájci és két dán játékost legyőzve már 16. alkalommal nyerte meg a cseh nemzetközi bajnokságot.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!