A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság ugyan jelenleg szünetel, mi azonban tovább folytatjuk az ilyenkor szokásos visszatekintő, elemző sorozatunkat, ezúttal pedig a sereghajtó őszi teljesítményét vizsgáljuk meg.

Pedig nem így indult! – mondhatják jogosan az egyházasrádóciak az őszi teljesítményük után, hisz a gárda csupán 2 győzelmet és 5 döntetlent tudott elérni a 15 forduló alatt, míg 8 alkalommal vereséggel kellett elhagyniuk a játékteret. Fontos azonban már az elején leszögezni, hogy a csapat pontszámban ugyanúgy áll (11), mint az őket közvetlenül megelőző körmendi és szentgotthárdi csapat, csupán a rosszabb gólkülönbségük és a kevesebb győzelem miatt állnak ők a 16. helyen.

Az Egyházasrádóc csapata a 2020/21-es szezont a 13. helyen zárta, ám ez a bajnoki idény nem úgy indult számukra, hogy a kiesés elkerüléséért kell majd küzdeniük a tavasszal. Az első fordulóban ugyanis az újonc Táplánt fogadták, és végül könnyednek tűnő 4 gólos győzelmet arattak. Ekkor úgy tűnt, hogy a rádóciak akár szebb célokért is küzdhetnek majd, míg a táplániaknak nehéz őszt vetített előre a nyitókör, ám – ahogy erről a múlthét során is írtunk – a dolgok nagy fordulatot vettek.

A 2. játéknapon egy vállalható két gólos vereséget szenvedtek Répcelakon, sőt az ezt követő, Lukácsházától hazai pályán elszenvedett vereség után is azt lehetett mondani, hogy nem volt szerencséjük, az egy gólos meccs nem az ő javukra dőlt el. Sárváron viszont teljesen összeroppant a gárda, és végül 8:0-ás kiütést mért rájuk a házigazda.

Egyértelműen látszik továbbá a számok alapján az is, hogy a legnagyobb problémák nem a védekezésükben keresendők, hisz náluk (32 kapott gól) 6 együttes is rosszabbul teljesített ilyen szempontból. A gondok inkább az együttes támadójátékában lehetnek, a 10 rúgott gól nagyon kevésnek számít, főleg azért, mert sok mérkőzésük volt, amely tipikusan az “1 gól különbség dönt” kategóriába tartozott , és ezeket a gólképtelensége miatt rendre elveszítette, vagy döntetlenre hozta (a Sárvár meccs után három alkalommal játszottak 1:1-es döntetlent, valamint akadt egy 1:0-ás vereség is) a csapat.

Érdekesség, hogy a már említett 1. fordulóban aratott győzelmükkor 4 gólt is szereztek, amely az egész ősz során elért találataiknak majdnem a fele.

A korábbi évekhez hasonlóan most is egy masszív brigádnak számít az egyházasrádóci alakulat, amelyben megvan a potenciál, és amennyiben a tavasszal jobban pörög majd a támadójátékuk, úgy egész biztosan lesz esélyük elkerülni a kiesést.

A szurkolókon nem múlt, minden hazai mérkőzésen buzdították a csapatot.

Sok erőt adhat számukra az utolsó őszi játéknapot aratott győzelmük a Jánosháza ellen, hisz azon a meccsen sikerült megszakítaniuk egy 5 meccses góltalansági sorozatot, ráadásul ezzel a 3 ponttal a közvetlen riválisokat is beérték. A téli pihenőre tehát jobb szájízzel mehettek el, hogy tavasszal újult erővel kiharcolják az első osztályú tagságot, amihez ezúton is sok sikert kívánunk a csapatnak!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!