Vasárnap újabb mérkőzés várt a Haladás VSE NB II-es röplabda-együttesre. A C-csoport alapszakasza során már találkozott egyszer a szombathelyi alakulat a MÁV Előre Akadémiával, akkor a székesfehérvári csapat örülhetett, miután 3-1-re győzedelmeskedtek Dr. Mucsi Péter tanítványai fölött. Nagyon készültek a vasi lányok és fűtötte őket a visszavágás reménye.

Már a bemelegítéskor látszott, hogy nagyon elszántak voltak Zoltán Annáék és ez a lelkesedés végig kitartott. Az első szett során kiváló játékkal rukkolt ki a Haladás és főként nyitásfogadás terén alkottak kiemelkedőt. Hiába kért időt a vendégek mestere Kovács Mária, nem sikerült megtörnie a vasi együttes menetelését. Az első felvonás így alig negyedóráig tartott.

A folytatásban már a felálláson is tudott változtatni a hazaiak trénerpárosa, ezzel biztosítva lehetőséget a bizonyításra a fiatal cserejátékosoknak. Ez a változtatás nem törte meg a Hali lendületét és az összeszokottság hiánya sem okozott fennakadást. Könnyedén oldották meg a feladatot a háló közelében is a szombathelyi lányok, akik magasságbeli hátrányban voltak.

Az utolsó felvonásra aztán még nagyobb lett a különbség, hiszen a székesfehérvári alakulat nagyon rosszul játszott és kiütközött a fáradtság is. Ezzel szemben a szombathelyi csapat dinamikus, határozott és eredményes volt. Ennek eredményeként szűk háromnegyed óra alatt könnyedén tartották itthon a bajnoki pontot. Tiszteletet érdemlő az a tény is, hogy összesen 10 pontot engedélyezett a három szett során a MÁV ELŐRE alakulatának.

Haladás VSE – MÁV Előre Akadémia 3-0 (3, 4, 3)

Haladás: Zoltán A., Héjj L., Marton G., Németh B., Horváth B., Varga Á.
Libero: Kiss D., Varga N.
Csere: Fatér J., Németh N., Bóta I.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter
Másodedző: Petre Antonio

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!