A kiváló sporteredményekért nem kell a szomszédos megyébe menni, hiszen régiónkban az egyéni és csapatsportok tekintetében is remekelnek a versenyzők. Nincs ez másként a táncosokkal sem, akik ezúttal is kitettek magukért. November végén az akrobatikus rock and roll jeles képviselői adtak egymásnak randevút Csehországban.

Prágában rendezték ugyanis a Main Class kategória Világbajnokságát, amely a szakág egyik legmagasabban jegyzett erőpróbája. A mezőnyben ott voltak a szombathelyi színeket képviselő Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub párosa, Bánhidi Dániel és Czetl Fanni is, akik a Main Class Free Style versenysorozataiban léptek ebben az esztendőben többször parkettre.

Nem történt ez legutóbb sem másként. A felnőtt A ketegóriában induló páros – amely a sportág legmagasabban jegyzett páros kategóriája – alaposan kitett magáért. A látványos elemeket sem nélkülöző produkciónak, valamint a végig kiegyensúlyozott teljesítménynek köszönhetően, az előkelő világbajnoki 10. helyen zártak. Ez egyben pályafutásuk egyik legnagyobb sikere is.

A versenysorozat utolsó állomása egyben kvalifikációs megmérettetés is volt. A cél nem lehetett más a versenyzőknek, mint a 2022.évi Világjátékokon való részvétel. S hogy mennyire sokat ért a vasi párosnak a 10. hely? Legjobb magyarként 2022-ben, Amerikában, Birmingham városában képviselhetik hazánkat a világjátékokon. Gratulálunk!

A páros edzője: Molnár Nóra

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!