Vasárnap délelőtt Zalaegerszegen adott egymásnak randevút a nyáron életre hívott Szombathelyi Pinkvinek és a kőbányai White Sharks HC. A női U-25 B-divíziójában érdekelt csapatok párharcát a vendégek várhatták bizakodóan. Bár a vasi alakulat a legutóbbi játéknapon történelmi sikert jegyzett, ezúttal az esélyesség terhe a vendégek játékosainak vállát nyomta.

Talán ez, talán a hosszú út, de valóban nem indult könnyen a találkozó egyik félnek sem. A szombathelyi lányok jól védekeztek, de kevesebb lehetőségük volt a támadások befejezésére. Ezzel szemben a “cápák” bár többet birtokolták a pakkot, nem sikerült bevenniük Dömötör Boglárka kapuját. Pedig az első harmadban 18 lövést eresztettek meg a fővárosi támadók.

A folytatásban aztán egyre több technikai hibát vétettek a Pinkvinek, akik többször is emberhátrányba kerültek. Ezt jól használta ki a Whithe Sharks és juttatta érvényre akaratát. A szombathelyi együttes azonban nem adta fel és nagyobb hátránya dacára sem adta fel a szépítőgól megszerzésének lehetőségét. Az utolsó játékrészben aztán már a szerencse is a vendégekkel volt.

Többször is bravúrosan védő Dömötör botjáról is a hálóba perdült a pakk. Az eredmény ellenére sincs szégyenkezni valója a vasi lányoknak, akik mezőnyben többször is egyenrangú ellenfele volt a nagyobb rutinnal rendelkező fővárosi alakulatnak. A tervek szerint a következő fordulóban a Pinkvinek ellenfele a dunaújvárosi Angels Női Jégkorong Sportegyesület lesz.

Szombathelyi Pinkvinek – White Sharks HC 0-12 (0-0, 0-7, 0-5)

Szombathelyi Pinkvinek: Dömötör – Fullár E., Jagodics A., Bakó B., Fullár-Komatits G., Horváth J.
Csere: Horváth Cs., Veres B., Bacsák V., Tausz H., Török L., Radimeczky Á.
Vezetőedző: Geosits Levente
Csapatvezető: Csergő István

Gólszerző:
Schneider (23′), Paska (27′, 29′), Kopányi (28′), Algács (30′, 54′, 60′), Juhász (35′ 46′), Máté-Steff (40′), Magyar (54′), Kovács (56′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!