Nem törte meg a csepregieket a kiesés! Az első osztályban is nagyon szimpatikus egyesületként megismert, remek társaságot alkotó Csepreg együttese szinte hibátlanul vezeti a Vas Megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjának küzdelmeit. A gárda 14 őszi mérkőzéséből 13-at megnyert, és csupán a Gencsapáti ellen játszott egyetlen döntetlent, vereségről pedig nem is hallottak (kivéve a kupabúcsút, a 3. fordulóban a Sárvár ellen maradtak alul 2:1 arányban). Az első osztályból való kiesésről , és a mögöttünk hagyott félévről a csapat vezetőedzőjével, Steiner Zsolttal beszélgettünk.

-Tudom, hogy valószínűleg nem ez a legkellemesebb téma, de ahhoz, hogy lássuk az összképet, beszélnünk kell a kiesésről is. Miként éltétek meg?

-Őszintén megvallva fájó volt a kiesés, pláne azért, mert hiába vezettünk az utolsó fordulóban a Vép ellen, végül nem sikerült nyernünk, és a visszajelzések alapján úgy éreztük, ennél sokkal több volt a csapatban. Nehezen viseltük, kellett egy kis idő míg elfogadtuk, ám a nyáron kiültünk a csapattal és elnök úrral a lelátóra, ahol átbeszéltük a dolgokat, elnök úr kitűzte a célt: vissza kell jutni az első osztályba, ezzel pedig az egész csapat és én is egyetértettem.

-Tehát akkor motiváltan vágtatok neki az ősznek. Apropó, hogy alakult a keret a nyáron?

Sikerült a keretet egybetartani… azt tudni kell Csepregről, hogy itt egy remek közösség van, amely leginkább a helyiekre épít, és a fiatalokra, akik az ifiből kerülnek fel. Ilyen volt például az ősszel Nagy Dániel és Nika Márton is, akik mindketten megállták a helyüket a felnőtt közegben is.

-Az előjelek biztatóak voltak, és nem is okoztatok csalódást, hisz egy meccs kivételével minden találkozót megnyertetek.

-Ugyan voltak olyan hírportálok, amelyek előzetesen nem minket tartottak a legnagyobb esélyesnek, mi bíztunk magunkban, és heti 3 edzéssel készültünk, véleményem szerint ennek tudható be az, hogy toronymagasan kiemelkedünk erőnlétileg a másodosztályból. Furcsa volt számunkra eleinte, hogy játékrendszert is váltanunk kellett, hisz az első osztályban jobbára a stabil védekezésre és a kontrákra építettünk, ám a másodosztályban nekünk kell dominálnunk, ez a nyitómérkőzés első félidejében nehezen ment, ám a másodikra összekapta magát a csapat és legyőztük a Gércét, amely nagy lendületet adott nekünk.

-Lendületünk egészen a Gencsapáti elleni meccsig kitartott, sajnos azon a meccsen, ha reggelig játszunk se rúgunk gólt. Azt éreztem, hogy itt kezdtünk el talán besokallni, de helyre tudtuk tenni a fejekbe a görcsösséget, amit az okozott, hogy a Söpte nagyon szorosan tapadt ránk végig az ősz során. A folyamatos győzelmi kényszer sem egyszerű lelkileg, de szerencsére a hátralévő két fordulóban ismét a szebbik arcát mutatta a csapat, ennek köszönhető, hogy remek őszt futottunk.

-Beszélgessünk a jövőről: mikor kezditek a felkészülést, terveztek erősítéseket?

Igaz, hogy a másodosztály küzdelmei később kezdődnek, mint az első osztály megmérettetései, ám mi január közepe tájékán már elkezdjük az edzéseket, terveink szerint – ahogy eddig is – heti három edzéssel, valamint több edzőmeccset is lekötöttünk: játszunk a Lukácsházával, a Jánosházával, a Táplánnal, a Bükkel és a Vasszécsennyel is, valamint Győr megyei lehetőségeink is vannak. Eddigi tudomásom szerint senki sem szeretne távozni, továbbra is egybetartjuk a keretet, talán egy támadó érkezhet hozzánk, de erről egyelőre többet nem szeretnék mondani.

 -Azt hiszem nem maradt más hátra, mint az, hogy sok sikert kívánjunk Neked, és a Csepregi SE-nek a céljai eléréséhez, valamint megköszönjük, hogy időt szakítottál ránk.

-Leírnátok még valamit?

-Hogyne, természetesen, mi volna az?

-Szeretném megköszönni a játékosoknak, azt, hogy a szabadidejükből áldoztak a csapatért, és azért, hogy ilyen hozzáállást tanúsítottak az egész ősz során. A Csepregi SE egy remek közösség, amely megérdemli, hogy a megyei első osztályban szerepeljen.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!