Kiváló esztendőt tudhat maga mögött a Haladás VSE kiváló birkózója Gellén Milán. A 17 éves sportoló Európa-bajnoki bronzérmét követően az országos bajnokságon is éremesélyesként vett részt. Az erőpróbának Kaposvár adott otthont, ahol a kadetkorúak mezőnyben vett részt a szombathelyi versenyző. Ligeti Richárd tanítványa pedig nem is okozott csalódást.

A szabadfogású országos bajnokságon végig magabiztos teljesítménnyel rukkolt ki és lehengerlő fölénnyel menetelt a döntőig. Már az első két mérkőzését 10-0-ra megnyerte, ezzel jelezve riválisainak, hogy komoly szándékkal érkezett a viadalra. Az elődöntőben már nehezebb próbatétel várt Gellénre, de ellenfele csak megnehezíteni tudta a dolgát, így 5-3-mal lépett tovább a vasi sportoló.

A fináléban aztán ismét magasabb fordulatszámra kapcsolt és ennek meg is lett az eredménye. Az aranyéremért zajló párharcot szintén 10-0-ra nyerte és ezzel az elsőséget is elhódította az ifjú versenyző. Veréb István tanítványai közül négyen képviselték még a Haladás VSE színeit az erőpróbán, köztük Fábián Bálint ötödik, Buday Bálint hetedik, Zara Levente a tizenkettedik, míg Hajba Szabolcs a tizennegyedik helyen zárt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!