A Vas Megyei III. osztályú bajnokságokban is lezárult az őszi szezon, a csapatok pihenőre vonultak, mi pedig megnéztük, miként fest a tabella az egyes régiókban.

Vas Megyei III. osztály Szombathelyi csoport – Őszi Tabella

A Csepreg mellett a Torony a másik veretlen együttes a megyei labdarúgás mezőnyében, akik nem találtak legyőzőre az ősz során, természetesen a bajnoki meccseket tekintve. Ennek köszönhetően vezeti is a szombathelyi régiót a Torony, ám mögöttük nagyon kevéssel lemaradva a Bucsu és a Bő sem tett le még a bajnoki aranyéremről. A tavasz során a dobogó kérdésébe azonban még több csapat is beleszólhat, hisz a Nádasd és a Cák sincs sokkal lemaradva az élmezőnytől. A tabella hátsó felén is érdekesen alakulhat a tavasz, a Gyöngyösfalu sereghajtóként csupán 2 egységet tudott gyűjteni az ősz során, valamint a Sorkifalud és a Nemeskolta sem lehet maradéktalanul elégedett teljesítményével. A középmezőny nagyon egybefolyt, 3 csapat is 15 ponttal áll, őket a 13 pontos Perenye követi. A legtöbb rúgott gól tekintetében nincs nagy meglepetés: a listavezető Torony 61 alkalommal rezgette meg az ellenfelek hálóját az ősszel, ám a kapott gólok statisztikája már sokkal érdekesebb, hisz a legkevesebb találatot az 5.helyezett cákiak kapták, csupán 14-szer sikerült mattolni a védekezésüket.

Vas Megyei III. osztály Körmendi csoport – Őszi tabella

A Magyarszecsőd magabiztos teljesítményével érdemelte ki az őszi bajnok címet a körmendi régióban, csupán két vereséget szenvedtek el, a pontosztozkodást pedig hírből ismerik csak. Hasonlóan a szombathelyi csoporthoz, itt is nagyon kicsi a különbség az első és a második helyezett között, hisz a Kondorfa nagyon szorosan üldözi ellenfelét. Előbbi két csapat a gólok tekintetében is kiemelkedik, a szecsődiek a legtöbb gólt szerezték (60), míg a Kondorfa a legkevesebbet kapta (12) az ősz során. A Gersekarát és az Oszkó a többiektől leszakadva egymással viaskodik a sereghajtó pozíció elkerüléséért, előttük a középmezőnyben viszont sűrűsödnek a csapatok, így minden mérkőzésnek nagy jelentősége lesz a tavasz során, amelyet a 7-12. helyezettek vívnak egymással.

Vas Megyei III. osztály Sárvári csoport – Őszi tabella

A körzeti bajnokságokban a legnagyobb előnnyel mondhatja magát őszi bajnoknak a Kemenesmagasi gárdája, igaz tőlük sincs sokkal lemaradva üldözőjük, csupán 4 pont az Ostffyasszonyfa hátránya. A két éllovast a Boba követi újabb 4 pont különbséggel, ám a 4. helyezett már nagyobb lemaradásban van, emiatt úgy tűnik, hogy a dobogós helyek már féltávnál eldőltek, csupán a sorrendben lehet változás a tavasz során. A sereghajtó is úgy tűnik, hogy már a téli pihenőre meglett, hisz a kizárt Mesteri mellett a Nemeskocs sem gyűjtögette túlságosan a pontokat, de azért 1 becsületpontra futotta tőlük, ám így is 8 pont a hátrányuk a 13. helyezett Kenyeri mögött. Ahogy a többi régióra is jellemző, úgy itt is a középmezőnyben lehetnek a legnagyobb izgalmak a tavasszal, hisz a 12. helyezett Keléd, valamint az 5. helyezett Izsákfa között csupán 5 pont különbség van. 16-16 bekapott góllal büszkélkedhet a Kemenesmagasi és az Ostffyasszonyfa, ám lőtt gólok tekintetében utóbbi viszi a prímet, hisz a magasiak 56, míg üldözőjük 61 alkalommal talált be az ősz során.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!