Két ellentétes utat bejáró klub találkozott a vasi megyeszékhelyen a Merkantil Bank Liga 20. fordulójában. A kiesés elől menekülő Pécsi MFC látogatott a Rohonci útra, ahol az ősszel kiválóan játszott és már a dobogón hosszú heteket eltöltő Szombathelyi Haladással csapott össze. Az eddigi eredmények és a tabellán elfoglalt helyezés a hazaiak sikerét ígérte.

Hiába azonban a papírforma és a tervezés, már a találkozó elején borult az eltervezett forgatókönyv. Támadólag lépett fel a Pécs és az első helyzet után, már a vezetést is megszerezték a vendégek. Bíró szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd két védőt kicselezve a kimozduló kapus mellett passzolt a rövid sarokba. Rózsa tehetetlenül nézte a jelenetet, nem tehetett a gólról.

A folytatásban visszavette a tempót a Pécs és átadta a területet a Haladásnak. A labdatartás mellett a támadás építésének lehetőségét is átadta ellenfelének a Baranya megyei alakulat. A fokozódó nyomást is jól bírták a vendégek, Helesfay bravúrjaival sikerült megőrizni előnyét is a piros-feketéknek. Nagy volt a fogadkozás a szünetben hazai részről, s neki is esett ellenfelének a folytatásban.

A második félidő elején ha gól nem is, de a sárga lapok szép számmal hullottak. A kemény játék után már ismét a foci volt a főszerepben. Hiába uralta azonban a labdát és irányította a találkozót a Haladás, az utolsó passzok és lövések rendre célt tévesztettek. Ráadásul egy tizenegyes gyanús esetet is számon kérhettek a játékosok a játékvezetőn, de mindezt eredménytelenül.

Az utolsó percben minden erejét mozgósította a vasi alakulat, az eredmény azonban nem változott. Az őszi idény zárása így nem sikerült túl jól a Szombathelyi Haladás számára, amely a bajnoki pontok elvesztése mellett a dobogós pozíciójukról is lemondhattak a téli szünetre. A vasi együttes a negyedik, míg a Pécs a 10. helyről várhatja a január végén rajtoló tavaszi idényt.

Szombathelyi Haladás – Pécsi MFC 0-1 (0-1)

Haladás: Rózsa – Kállai K., Mocsi, Németh M., Bosnjak (Devecseri Sz. 57′) – Holdampf, Szekér (Monori N. 62′) – Tóth M. (Guzmics R. 79′), Csilus, Kiss B. (Kállai Z. 79′) – Horváth R. (Doktorics Á. 79′)

Gólszerző: Bíró B. (5′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!