15 forduló elteltével a Vas Megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjának a 8. helyén tanyázik a Gencsapáti együttese, akik felemás teljesítményt mutattak az ősz során, hisz a gárda 7 győzelem mellett 1 döntetlent és 6 vereséget ért el. Az első 10 helyezett közül ők szerezték a legkevesebb gólt, ám kapott gólok tekintetében nem állnak rosszul. A mögöttünk hagyott szezonról, a rapszodikus teljesítmény okairól és a jövőről a csapat vezetőedzőjét, Iszak Sándort kérdeztük.

-Kezdjük talán a legfontosabb kérdéssel, mi az oka annak, hogy a csapat ilyen rapszodikusan teljesített, hisz Ti voltatok az egyetlenek, akik pontot tudtak csenni a listavezető Csepregtől, majd két fordulóval később vereséget szenvedtetek a tabella hátsó feléhez tartozó Merseváttól.

-Kicsit visszamennék az időben. A nyáron, csak két játékosunk távozott. Helyettük tudtunk igazolni, minőségben jó játékosokat. Igazoltunk még egy kapust is, mert az addigi kapusunk jelezte, kevesebbet tud vállalni a jövőben. Célul a folyamatos fejlődés mellett a középmezőny elejét tűztük ki.

A nyári felkészülésünk felemás volt, mert az előző szezon a pandémia miatt kitolódott és csak rövid idő állt rendelkezésre. Ennek ellenére, 4 győzelemmel kezdtük a bajnokságot, ami bizakodásra adott okot, hiszen a játékunk is jó volt. Voltak fájó vereségeink, ahol jól játszottunk, de nem sikerült nyernünk (Pecöl, Alsóújlak, Kemenesalja). Voltak még fájóbb vereségeink, ahol még rosszul is játszottunk, ilyen az általad említett Mersevát elleni meccs is (Söpte, Bozsok). Közben azért gyűjtögettük a győzelmeket is, érdekes, sokszor kevésbé jó játékkal.  

A Csepreg elleni pontszerzés, számomra nem volt meglepő, hiszen már az előző szezon tavaszán is mi voltunk az a csapat, aki a későbbi bajnok Haladás – Zanat együttesét, akik szintén hasonló mutatóval érkeztek hozzánk, mint a Csepreg most, megvertük hazai pályán. Pontszerzésünk ellenére, szerintem a Csepreg meg fogja nyerni a bajnokságot.

A rapszodikus teljesítményünk talán azzal magyarázható, hogy az amatőr foci minden szépsége és nehézsége megmutatkozott a csapatnál. Legelőször is, a harmadik forduló után két játékos is külföldre ment dolgozni, ebből az egyikük kéthetente azért rendelkezésre tudott állni edzés nélkül. Ha már edzés, a játékosok munkavégzés miatt, nem tudnak rendszeresen edzeni. Voltak olyan játékosok, akik menet közben feladták. Sajnos a játékvezetők sincsenek mindig a helyzet magaslatán, de én mindig azt szoktam mondani a csapataimnak, „hogy ők azért vezetnek itt, amiért ti itt fociztok”. A sérülések szerencsére eddig elkerültek bennünk! Taktikailag fegyelmezett volt a csapat, sok múlik a kapuson és nem mindegy, milyen állapotban érkeznek a játékosok a mérkőzésre. Mivel elég fiatal csapat vagyunk, sokszor a rutin hiányzott. Sokan játszottak a kezem alatt, valamelyik utánpótlás egyesületnél, és néha még azt érzem, mintha még ott fociznának. Pedig azért az amatőr felnőtt foci jóval másabb, más a játék, sokkal több a párharc és a csibészség. Sokszor úgy tűnt, túlságosan tiszteljük az ellenfelünk, vagy mintha nem tudnánk küzdeni. De ha küzdöttünk, harcoltunk, az ebben az osztályban mindig fizetett. Elég jó közösség alakult ki, barátságok szövődtek. A háttér rendben van, jók a körülmények, jó a pálya. A vezetőség mindent biztosít, ami a folyamatos előre lépéshez szükséges.

-A mögöttünk hagyott félév után tekintsünk a jövőbe, terveztek-e erősítéseket a télen, és mikor kezditek meg a felkészülést?

-Ahogy a nyáron is, most is próbáljuk együtt tartani a keretet. Viszont a leálló játékosokat pótolni kell, ezért mindenképpen szeretnénk igazolni. Én örülnék, ha több helyi, vagy Gencsapátihoz kötődő játékos lenne a csapatban, próbálkozunk ebben az irányban is, de kicsi a merítési lehetőség felnőtt szinten. Az utánpótlás zömét helyi fiatalok alkotják, de nekik még fejlődni kell a felnőtt kerethez. Mindenképp rutinosabb játékosokban gondolkodunk, és kell kapust is igazolnunk. Terveim szerint, január 19-én kezdjük a felkészülést, heti két edzéssel. Minimum 4 felkészülési meccsel tervezek a 6 hét felkészülés alatt, de ez lehet több is.

-Mik lehetnek a célok a tavasszal, hisz, ha a tabellára pillantunk, a 4. hely is elérhető közelségben van?

-Mint már említettem, folyamatosan építkezünk és a bajnokság előtt a középmezőny elejét céloztuk meg. Sűrű a középmezőny, nagyon sok egyforma képességű csapat van. Jelenleg a 8.helyen vagyunk, de a 4. helyezett csak 4 pontra van előttünk. Tehát előre tekintgetünk. Próbálunk a földön maradni és alázatos munkával elérni a kitűzött célt, de nem lesz baj belőle, ha az akár a dobogó környéke. Ehhez azért jó bolygó együttállások is kellenének!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!