Nem ígérkezett könnyűnek a legutóbbi játéknap a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabdázóinak. A másodosztály A-csoportjában szereplő vasi együttes ugyanis a listavezető Vasas otthonába látogatott. Ugyanakkor bizakodásra adott okot az a tény, hogy a fővárosi piros-kékek pont Szombathelyen veszítették el veretlenségüket. Parázs csatát ígért a derbi.

Vérbeli nagy csata zajlott a kezdeti megilletődést követően. A hazaiak mindenképpen szerették volna feledtetni a kisiklást, míg a vasi együttes a meglepetés győzelmet próbált kicsikarni. A végeredmény nem tükrözi jól, de valamennyi szett során lehetősége volt a vendégeknek a sikerhez. Főként nyitásfogadásban remekeltek a SzoESE játékosai.

A háló közelében azonban a Vasas játszott magassági fölényben és kevesebb hibával is játszottak, így a játszmák véghajrájában valamennyi esetben feléjük billent a mérleg nyelve. Győzelmével továbbra is őrzi listavezető helyét a Vasas, míg a SzoESE az ötödik helyről várhatja a folytatást. A 2021-es év utolsó mérkőzését vasárnap, hazai környezetben vívják Bodzer Attila tanítványai.

Vasas SC – SzoESE 3-0 (17, 18, 20)

SzoESE: Németh Zs., Halmosi N., Lakatos R., Kiss L., Czillinger H., Szalai Cs.
Libero: Tompek V.
Csere: Bozzai P., Németh P.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!