Magyar részről Jakabos Zsuzsanna és a 4×100 méteres női gyorsváltó lesz érdekelt a délutáni finálékban az Abu-Dzabiban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság csütörtöki nyitónapján.

    Az Etihad Arenában zajló világeseményt a férfi 400 méter gyors előfutamai indították, rögtön két magyar indult, Holló Balázs és Zombori Gábor. Előbbi 3:41.75 perces idővel a 11. helyen végzett, utóbbi pedig 3:44.23-mal a 25. lett. Zombori 200 méter vegyesen is rajtkőre állt, ott 1:57.07-tel a 20. helyen zárt.
Holló a futam után az MTI-nek elmondta, nagyon szeretett volna bekerülni a döntőbe, mindent kiadott magából, ez azonban ezúttal nem volt elég. Hozzátette, 400 méter vegyesen még lesz lehetősége egy finálé elérésére, ami egy szép eredmény lenne a mentálisan és fizikálisan is rendkívül nehéz 2021-es esztendő végére.
A körülményekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, a létesítmény minden igényt kielégítő, kikapcsolódásként láthatták a Forma-1-es szezonzárót követő tesztet, ezen kívül mindenkit feltölt, hogy a téli hidegből egy kicsit belekóstolnak a nyári melegbe.
“Ahhoz képest, hogy két napja jöttünk, és itt három órával előbbre vagyunk, ez egyáltalán nem egy rossz idő. Ez egyáltalán nem a világ vége” – értékelt Zombori.
Békési Eszter 50 méter mellen 31.38 másodperces egyéni csúccsal 28. lett.
“Nekem ez a bemelegítés a kétszáz előtt. Úgy néz ki, jól sikerült, jól is érzem magam, ott pedig szeretnék majd egy minél jobb időt úszni, nagyon meg kell nyomni, hogy esetleg bejussak a döntőbe” – mondta a 19 éves Békési, akinek eddigi legjobbja 32.01 volt.
A tokiói olimpián 200 méter háton ötödik Telegdy Ádám 100-on “melegített”, 52.07 másodperccel a 22. helyen zárt. A Kőbánya SC versenyzője elmondta, nem könnyű egy ilyen nehéz időszak után motivációt találni, különösképpen a neki nem igazán ízlő téli rövidpályás viadalon, de bízik benne, hogy 200-on jó időt tud majd úszni.
Női 400 méter vegyesen Jakabos Zsuzsanna és Mihályvári-Farkas Viktória is érdekelt volt, előbbi 4:32.06 perces idővel a hatodik helyen bejutott a döntőbe, utóbbi egyéni csúcsától (4:35.41) nem sokkal elmaradva, 4:35.69 perces idővel csapott célba.
Jakabos a futam után azt mondta, jót tett neki, hogy az utóbbi két hétben tudott pihenni, mert az olimpia után szinte végig versenyezett.
A 18 éves Mihályvári-Farkas nagyon csalódottan értékelt a 12. helye után.
“Az országos bajnokságon is hasonló időt úsztam, pedig akkor nem mentek az edzések, az elmúlt időszakban viszont szárnyaltam, mégsem sikerült úgy, ahogyan azt szerettem volna, ennél sokkal jobbat is tudok. Sajnos kijöttek azok a hibák, amiket még mindig sokat kell gyakorolnom, mint például a hát utáni kidelfinezés, ami megint katasztrofális volt” – nyilatkozta.
Női 100 méter háton Szabó-Feltóthy Eszter 1:00.27 perces idővel a 27. lett.
A délelőtti programot – amelyen úszóversenyeken szinte sohasem tapasztalt, több mint 40 perces volt a csúszás, a szakértők szerint a víz alatti kamerák, a szabályos mozdulatokat és kidelfinezéseket elemző visszanézések miatt – a 4×100 méteres gyorsváltók küzdelmei zárták, a nőknél a Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Pádár Nikolett, Késely Ajna összetételű négyes a hetedik helyen bejutott a döntőbe.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!