A listavezető fogadta a dobogós helyre pályázó Haladás VSE másodosztályú röplabdacsapatát. A két együttes már találkozott egymással az ősz során, s akkor az MTK Budapest három játszmában behúzta a győzelmet. Mucsi Péter tanítványai ezúttal a visszavágás reményében érkeztek a fővárosba és pontosan tudták, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár rájuk.

Már csak azért is, mert az MTK a feljutást tűzte ki célként és a C-csoport élén, utcahosszal vezetve azt. Alaposan kitett magáért a vendég együttes, amely a találkozón végig egyenrangú partnere volt nagyobb nevű ellenfelének. Ráadásul a fiatal átlagéletkor és a magasságbeli különbség is nehezítette a vasi lányok dolgát, akik ennek dacára, bravúrosan játszottak.

Igaz, a pontosságra az első két szettben nem figyeltek kellőképpen oda. Ráadásként a második felvonást előnyről veszítette el a Haladás, s ekkor törvényszerű, hogy ezt a megingást nem tudja jól kezelni egy rutintalan csapat. Ezúttal viszont átlépte saját korlátait a vendég együttes és két újabb szett végén az egyenlítés is sikerült a zöld-fehér alakulatnak.

Következett a mindent eldöntő ötödik játszma, ahol már a fáradtság is kiütközött a játékon. Az idegek csatáját végül a nagyobb rutinnal rendelkező hazaiak nyerték, de ugyanolyan elismerést érdemel a Haladás is, amely végig pariban volt a győzelemért. A vasi együttes az év utolsó mérkőzését szombaton a Palota RSC otthonában vívja majd.

– Megleptek bennünket az MTK fiataljai az első szettben, megérdemelten nyertek. A második játszmát sajnos nagy előnyről vesztettük el a végjátékban. A harmadik etaptól bizonyítottuk, hogy tudunk küzdeni, harcolni. A feljavult játékunk eredményeként egalizáltuk a szetteket. A döntő ötödik játszmában kijött, hogy a csapat egy része szombaton egész nap OIB-n szerepelt, elfáradtunk, a hazaiak pedig kihasználták a felkínált lehetőséget – nyilatkozta a Hunvolley szakportálnak a találkozót követően Mucsi Péter.

MTK Budapest – Haladás VSE 3-2 (23, 25, -26, -17, 8)

Haladás: Zoltán A., Marton G., Németh-Takács B., Németh B., Horváth B., Varga Á.
Libero: Kiss D., Varga N.
Csere: Fatér J., Kocsis D.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!