A héten sem maradtak futsal nélkül a vasi sportbarátok. A 13. fordulóban a Sárvár Futsal a Szigetszentmiklóst fogadta a Rába-parti városka Arénájában. A tabellán elfoglalt helyezés alapján a hazaiak sikerét ígérte a derbi, ugyanakkor a KISÉP gárdjája az alapszakasz második játéknapján megtréfálta Halmos Mátéékat, akik szeptemberben 8-3-as vereséget szenvedtek.

Alaposan felszívta magát épp ezért a sárvári együttes, szerettek volna szépen búcsúzni a hazai közönségtől, a 2021-es évben utolsó hazai derbijét játszották a zöld-fehérek. Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, egyik csapat sem mert feleslegesen kockáztatni. Az áttörésre viszont nem kellett sokat várni, ami egyben fordulópont is volt a forgatókönyvet illetően.

A 9. percben Kovács Adrián nyitotta a gólok sorát és lényegében az első félidő végéig eldöntötték a bajnoki pontok sorsát a hazai futsalosok. Az 5-0-ás előnyben játszó vasi gárda a folytatásban már nem kockáztatott feleslegesen egy esetleges sérülést. Ennek megfelelően a kezdeményezést is átengedte a szogetszentmiklósi csapatnak, akik éltek a lehetőséggel.

A Manganelli-testvérpárnak találataival aztán bebiztosította a Sárvár a győzelmet, amely a végén csak azért nem lett kiütéses, mert a vendégek kozmetikázni tudtak az eredményen. A látottak alapján teljesen megérdemelten nyert a házigazda, amely az esztendőt Dunaújvárosban zárják majd. Az egykor szebb napot látott újvárosi futsalosok ellen december 20-án lépnek pályára.

Sárvár Futsal – KISÉP Futsal Szigetszentmiklós 7-4 (5-1)

Sárvár: Soós B. – Fábián K., Tóth L., Kuti A., Szakasics B.
Csere: Faiszt P., Balogh Á., Nagy M., Kovács A., Manganelli Zs., Halmos M., Hegyesi Zs., Manganelli A.

Gólszerző: Kovács A. (9′), Manganelli Zs. (10′, 25′), Fábián K. (12′), Tóth L. (14′), Szakasics B. (19′), Manganelli A. (27′) illetve Szabó B. (19′, 33′), Csapó B. (33′), Macznkó R. (37′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!