A soproni SMAFC elleni győzelemmel hangolt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület az első fordulóból elhalasztott, de még 2021. decemberében bepótolt találkozóra. Mint ismert Szabó László tanítványai kemény védekezésre építi stratégiáját és ezzel őrli fel ellenfelét. Így tett a szomszédvári találkozón és erre készült a Testnevelési Főiskola ellen is.

A helyzet azonban sokkal nehezebb volt, hiszen ezúttal nem a sereghajtó érkezett a SEK egyetemi sportcsarnokba, hanem a tavalyi idény aranyérmese, amely idén duplázni készül. Épp ezért nemcsak a védekezés tekintetében kellett extrát nyújtani a vasi gárdának, hanem támadásban is. A TFSE viszont nem bizonyult udvarias vendégnek és feldobás után nekiesett ellenfelének.

Alig három perc alatt már 0-18 állt az eredményjelzőn. Szabó László időkéréssel és cserékkel is próbálkozott, de a vendégek nagyon szervezetten játszottak, védekezésük kemény volt, a támadójátékuk pedig hatékony. Az első negyed végére már huszonkét pontos volt az előnyük, amit a folytatásban szép fokozatosan növelni tudtak. A SzoESE játékosai becsülettel harcoltak.

A megilletődöttségüket azonban csak a második félidőben vetkőzték le a szombathelyi kosarasok és ekkor már kiegyensúlyozottabb volt a játék. A végén azonban ismét megnyomta a TFSE, amely átlépte a 100 dobott pontot is a hajrában és győzelmével továbbra is őrzi első helyét, míg a SzoESE a negyedik pozícióból várhatja a folytatást.

SzoESE – TFSE 60-106 (12-38, 12-26, 18-16, 18-26)

SzoESE: Preisinger B. 10/3, Mezősi A. 9/3, Püspöki L. 15/6, Balogh V. 5/3, Plózer P. 19.
Csere: Kardos K. 2, Horváth K. -.
Vezetőedző: Szabó László

A TFSE legeredményesebb játékosai: Baa D. 25/3, Burján L. 20/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!