Felemás őszi szezont produkált a Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a Lukácsháza együttese. 4 győzelmük mellett 3 döntetlent és 8 vereséget könyvelhettek el, jelenleg a 10. pozícióból várják a folytatást. A gárda sok éve stabil tagja már az első osztály mezőnyének, és a mögöttünk hagyott 15 fordulóban is szorgosan gyűjtögették a pontokat, de lehet némi hiányérzetük. Az elmúlt félév tapasztalatairól a távozó vezetőedzőt, Sántha Szilárdot kérdeztük.

-Először is kezdjük a legfontosabbal: mi az oka annak, hogy távozol a posztodról?

-Kicsit távolabbról indulnék… 2019-ben “tűzoltó” munkára érkeztem, egy akkor kieső helyen álló csapatot vettem át, bennmaradó helyre küzdöttünk magunkat, azonban a bajnokság félbeszakadt a járvány miatt. Megbeszéltük (csapat,vezetők), hogy ez ne ilyen kurtán-furcsán érjen véget, újabb évet vállaltam, amikor a 7.helyen végeztünk, legjobb nem városi csapatként sokáig harcban voltunk a 4.helyért is! Ekkor ismét a szívemre hallgattam és hagytam magam rábeszélni a folytatásra, holott a jelenlegi gondok már akkor is észlelhetőek voltak. Szerintem ezt a csapatot kicsit fel kell “frissíteni”, néhány minőségi igazolást kellett volna eszközölni. Sajnos elfogytak a volt játékoskorombeli kapcsolataim és már nem tudok játékosokat Lukácsházára csábítani, kicsit bele is fáradtam a dologba. Szeretnék kicsivel több időt tölteni a lányaimmal… és rólam tudni kell, ha valamit csinálok, azt 110%-kal szeretem csinálni. Éreztem, hogy ez most nem menne így, és még sok apró dolog volt, amiknek az összessége oda vezetett, hogy egy nagyon korrekt megbeszélésen ezeket elmondtam a vezetőségnek, akik ismernek annyira, hogy tudták, ez most “komoly”.

-Miként értékeled a mögöttünk hagyott őszi szezont?

-Vegyes ősz volt, volt itt minden, mint a búcsúba. Súlyos sérülések, hosszú eltiltások, folyamatos munkahelyi elfoglaltságok. Tudom, hogy ez minden amatőr csapatnál jellemző, viszont elég régóta benne vagyok ebbe a dologba, úgyhogy azt is tudom, hogy az idei az extrém volt. Szerencsénk sem volt, legalább 6 pontot veszítettünk a 90.perc után. Az edzéslátogatottság akár még jónak is mondható lehetne, azonban sajnos pont a kulcsjátékosaink nem tudtak ilyen-olyan oknál fogva rendszeresen edzésre járni és ez meg is látszik a csapat teljesítményén! Kisebb szerencsével lehetne 6-7 ponttal többünk is, azonban a tabella ennyi forduló után már nem hazudik!

-Mivel Lukácsházán nem folytatod a munkásságod, ezért a kérdés most nem a csapat, hanem a Te jövődre vonatkozik: vállalsz valamilyen szerepet a közeljövőben a vasi labdarúgásban?

-Ezt a félévet a pihenésre szánom, aztán majd meglátjuk. Mindenáron nem szeretnék edzősködni, a középszerűség sosem motivált, azonban, ha érdekes feladat érkezik, azt természetesen meg fogom hallgatni! Zárszóként még annyit szeretnék mondani, hogy szeretném megköszönni a lukácsházi vezetőknek, hogy lehetőséget kaptam, játékosaimnak pedig, hogy elviseltek az elmúlt két évben!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!