Hosszú múltra tekint vissza a játékos sportvetélkedő, amely a Magyar Diáksport Szövetség égisze alatt az ország valamennyi régiójának alsó tagozatos diákjait célozza meg és ösztönzi őket a mozgásra. Városunkban Gyere velünk néven indult országhódító útjára és a vasi megyeszékhely erejét jól mutatja, hogy a Derkovits Gyula és a Zrínyi Ilona Általános Iskola több elsőséget ért el az elmúlt években.

A koronavírus-járvány miatt kérdéses volt, hogy az idei évben egyáltalán rajtvonal mögé állhatnak-e a csapatok, azonban az egészségügyi előírások figyelembe vételével a legutóbbi héten megrendezték Szombathelyen a városi selejtezőköröket. A kétnapos programnak ezúttal is az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportcsarnoka adott otthont, ahová 12 iskola diákserege érkezett.

Az előírásoknak megfelelően a városi Sport és Ifjúsági Iroda szervezésének köszönhetően ezúttal 10-10 játékos feladatot kellett teljesíteni a csapatoknak, akik az idő mellett egymással is nagy csatát vívtak. Varga Jenő szervező elégedett volt a diákok formájával és üdítőnek nevezte, hogy valamennyi szombathelyi iskola tantestülete mindent megtett a gyerekek felkészítéséért.

A versenyek végén kiderült, hogy mely csapatok jutottak a városi döntőbe. Meglepetés nem született, hiszen a Derkovits és a Zrínyi is magabiztosan nyerte a selejtezőkört. Rajtuk kívül pedig az oladi, a Bolyai, a Gothard és a Brenner iskola csapata vesz részt a városi fináléban. Valamennyi csapat erőn felül teljesített, ami izgalmas versenyt ígér 2022-re is. Az egyetemi sportcsarnokban január 13-án rendezik meg a városi döntőt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!