Az AVUS 10 lejátszott mérkőzést követően az előkelő 2. helyet foglalja el az OB I/B-s vízilabda-bajnokságban.

Zoufal Norbert vezetőedző és csapata december 23-án az AVUS öregfiúkkal tartott jó hangulatú karácsonyi estét, majd ezután a családjára koncentrált.

– A kislányom sajnos karanténba került Budapesten, így csak december 27-én láthatom. Addig is az öcsémékkel karácsonyozok, majd a kislányommal töltöm az ünnepek közötti napokat. Rengeteget programon veszünk majd részt a fővárosban, aztán jövünk vissza Szombathelyre – számolt be terveiről a tréner.

 

Szőke Szabolcs családjával tölti az ünnepeket.

– Év közben, a távolság miatt kevesebbet találkozunk és örülünk, amikor együtt lehetünk. Utazást nem tervezünk, szeretnénk minden időnket közösen eltölteni.

 

Halászlé, rántott hal, kacsasült lilakáposztával, töltött káposzta lesz a karácsonyi terítéken. Ilyenkor kihagyhatatlanok a sütemények is a családi asztalról, de megpróbálom a mértéket tartani.

 

 

Kovács Barnabáséknál a családi hagyományok körül forognak az ünnepnapok.

– Szenteste ebédre átmegyünk az anyukámhoz a testvéremmel,  ahol az ő családjával töltjük el az időt késő délutánig, majd hazamegyünk és az estét apáékkal és a testvéremmel töltöm el. Anyáéknál húsleves és tormamártás lesz az előétel, a főétel pedig  kacsacomb édesburgonya pürével, illetve göngyölt szűzpecsenye sajtmártással, desszertként különféle karácsonyi süteményeket, illetve Raffaellót fogyasztunk el.

Otthon Baconba göngyölt csirkemell és hatlapos lesz a menü. A Karácsonyt a Balatonon töltjük Apa szüleinél, rokonokkal. A menü itt húsleves lesz, majd főételként rakott karajt kapunk hasábburogonyával, desszertnek pedig természetesen az elmaradhatatlan karácsonyi sütemények következnek. Karácsony másnapját otthon töltjük, majd délután vendégül látjuk Apa testvérének a családját. Szóval igyekszünk együtt tolteni az év hátralévő részét és nézzük a darts világbajnokságot. Aztán december 27-én megkezdem a kondicionális edzéseket az erőnléti edzőnkkel.

Hajmási Andrásék alapvetően a szentestére készülnek.

– Délelőtt még általában egy utolsó pillanatos bevásárlás van a programban, az eddig lemaradt dolgok pótlása miatt, majd kora délután készülünk az estére, sütünk, főzünk, fát díszítünk és szűk családi körben ajándékozunk.

December 24-25-26-án általában 3-4 féle csirkés étel, és harcsa kerül az asztalra, 27-én pedig már délelőtt rotyog a tűzhelyen a töltött káposzta, ami jó pár napig kitart. A karácsony 2-3 napját a szüleimmel és testvéreim családjával töltjük. A két ünnep között az idő a baratnőmé és a barátaimé, akikkel év közben kevés hasznos időt tudok eltölteni a munkahelyem sajátosságai miatt. 

Kurucz Barnabáséknál régi hagyomány, hogy a szenteste előtti éjszakát wellnessben töltik.

– Minden testvérem más városban él és így mindenki megpihen szenteste előtt. A szentestét nagyszülők, szülők és testvérek társaságában töltjük. A menüben sok minden szerepel, húsleves, liba, rántott hús, lazac. Szüleim ilyenkor igazi gourmet szakácsba váltanak át.

 

December 25-én érkezik hozzám a kedvesem, majd 26-án utazunk az ő családjához és szilveszterig ott is töltjük az időt. 

 

 

 

A szombathelyi csapat január elején kezdi meg a felkészülést, majd január 22-én pótolja a Kanizsa elleni rangadót.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!