Az AVUS 10 lejátszott mérkőzést követően az előkelő 2. helyet foglalja el az OB I/B-s vízilabda-bajnokságban.
Zoufal Norbert vezetőedző és csapata december 23-án az AVUS öregfiúkkal tartott jó hangulatú karácsonyi estét, majd ezután a családjára koncentrált.
– A kislányom sajnos karanténba került Budapesten, így csak december 27-én láthatom. Addig is az öcsémékkel karácsonyozok, majd a kislányommal töltöm az ünnepek közötti napokat. Rengeteget programon veszünk majd részt a fővárosban, aztán jövünk vissza Szombathelyre – számolt be terveiről a tréner.
Szőke Szabolcs családjával tölti az ünnepeket.
– Év közben, a távolság miatt kevesebbet találkozunk és örülünk, amikor együtt lehetünk. Utazást nem tervezünk, szeretnénk minden időnket közösen eltölteni.
Halászlé, rántott hal, kacsasült lilakáposztával, töltött káposzta lesz a karácsonyi terítéken. Ilyenkor kihagyhatatlanok a sütemények is a családi asztalról, de megpróbálom a mértéket tartani.
Kovács Barnabáséknál a családi hagyományok körül forognak az ünnepnapok.
– Szenteste ebédre átmegyünk az anyukámhoz a testvéremmel, ahol az ő családjával töltjük el az időt késő délutánig, majd hazamegyünk és az estét apáékkal és a testvéremmel töltöm el. Anyáéknál húsleves és tormamártás lesz az előétel, a főétel pedig kacsacomb édesburgonya pürével, illetve göngyölt szűzpecsenye sajtmártással, desszertként különféle karácsonyi süteményeket, illetve Raffaellót fogyasztunk el.
Otthon Baconba göngyölt csirkemell és hatlapos lesz a menü. A Karácsonyt a Balatonon töltjük Apa szüleinél, rokonokkal. A menü itt húsleves lesz, majd főételként rakott karajt kapunk hasábburogonyával, desszertnek pedig természetesen az elmaradhatatlan karácsonyi sütemények következnek. Karácsony másnapját otthon töltjük, majd délután vendégül látjuk Apa testvérének a családját. Szóval igyekszünk együtt tolteni az év hátralévő részét és nézzük a darts világbajnokságot. Aztán december 27-én megkezdem a kondicionális edzéseket az erőnléti edzőnkkel.
Hajmási Andrásék alapvetően a szentestére készülnek.
– Délelőtt még általában egy utolsó pillanatos bevásárlás van a programban, az eddig lemaradt dolgok pótlása miatt, majd kora délután készülünk az estére, sütünk, főzünk, fát díszítünk és szűk családi körben ajándékozunk.
December 24-25-26-án általában 3-4 féle csirkés étel, és harcsa kerül az asztalra, 27-én pedig már délelőtt rotyog a tűzhelyen a töltött káposzta, ami jó pár napig kitart. A karácsony 2-3 napját a szüleimmel és testvéreim családjával töltjük. A két ünnep között az idő a baratnőmé és a barátaimé, akikkel év közben kevés hasznos időt tudok eltölteni a munkahelyem sajátosságai miatt.
Kurucz Barnabáséknál régi hagyomány, hogy a szenteste előtti éjszakát wellnessben töltik.
– Minden testvérem más városban él és így mindenki megpihen szenteste előtt. A szentestét nagyszülők, szülők és testvérek társaságában töltjük. A menüben sok minden szerepel, húsleves, liba, rántott hús, lazac. Szüleim ilyenkor igazi gourmet szakácsba váltanak át.
December 25-én érkezik hozzám a kedvesem, majd 26-án utazunk az ő családjához és szilveszterig ott is töltjük az időt.
A szombathelyi csapat január elején kezdi meg a felkészülést, majd január 22-én pótolja a Kanizsa elleni rangadót.
Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!