Vidák Balázs személyében komoly hiányzója akadt a Haladás VSE II. együttesének, amely a 2021-es évben utolsó bajnoki mérkőzését játszotta. Mint ismert a zöld-fehér alakulat csapatkapitánya a legutóbbi találkozón piros lapot kapott, így csak a lelátóról szurkolhatott társainak. Soron következő ellenfele pedig a dobogós helyre pályázó Tihany volt.

A mezőny sűrűségének köszönhetően a harmadik és a nyolcadik helyen álló csapatot csak három pont választja el egymástól, így minden döntetlennek és győzelemnek súlya van az alapszakasz közeledtével. Épp ezért valamennyi együttes támadófocit részesíti előnyben. A vasi együttes is így tett, azonban a gólszerzéssel hadilábon álltak a Balaton-parton vívott derbin is.

Hiába birtokolta többet a labdát a Hali, nem sikerült bevenni Schmidmajer kapuját. Jól vizsgázott ugyanakkor Kiss Dániel, aki először volt kezdő a vendégek csapatában. A sok helyzetet igen, de gólt nem hozott első félidőt követően nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak a felek a folytatásban. Ennek eredményére sem kellett sokat várni, hiszen a 24. percben megtört a gólcsend.

Ekkor Bocsev használta ki a szombathelyi védelem megingását és hozta lépéskényszerbe Sziffer András tanítványait. A vasi alakulat mindent egy lapra feltéve rohamozott, de nem sikerült pontot, pontokat rabolni a találkozón, így a 2021-es évet vereséggel zárta a Haladás II., amely a folytatást a nyolcadik helyről várja.

Tihanyi FC – Haladás VSE II. 1-0 (0-0)

Haladás: Kiss D. – Kovács M., Vatamaniuc-Bartha D., Horváth Z., Puhr B.
Csere: Németh K. – Kárász N., Knizs O., Kiss P., Dobos D., Horváth F., Sodics Á.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Bocsev (24′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!