Kiválóan teljesített a Vas Megyei II. osztály északi csoportjában a Söpte együttese. A gárda 14 mérkőzését követően 12 győzelemmel és 2 vereséggel abszolválta a mögöttünk hagyott őszi szezont, ám pechükre a Csepreg ellen ezúttal ez sem volt elég, így a második helyről várhatják a tavaszi folytatást. A múltról és a jövőről egyaránt érdeklődtünk a söpteieknél, kérdéseinkre Pados József válaszolt.

-Mik voltak a célok a szezon előtt, és ennek fényében mennyire vagytok elégedettek az őszi szezonnal?

-Nyáron a csapat nagy részét sikerült egyben tartani, plusz szerencsére érkezett több meghatározó játékos is. Ennek fényében kimondva vagy kimondatlanul is az első hely megszerzése a cél. Attól függetlenül, hogy a tabellán a második helyen állunk, nagyszerű félév van mögöttünk a bajnokságban, és a Halmos Zoltán Vas Megyei kupában a legjobb 6 csapat között még mindig versenyben vagyunk. Ami negatívuma ennek a félévnek, hogy több kezdő játékos is súlyos sérülést szenvedett. Nekik mielőbbi felépülését innen is és várjuk őket vissza a csapatba!

-Ilyen teljesítménnyel optimális esetben utcahosszal kellene vezetnie egy csapatnak a bajnokságot, ám jelenleg ez mégis csak a 2. helyre volt elegendő. Nagy csata várható a tavasszal köztetek és a Csepreg között?

-Biztos, hogy nagy csata lesz. A bajnokságnak a fele még hátra van, 14 nagyon kemény mérkőzés. Én úgy gondolom, hogy nem csak egy meccset kell kiemelni, hanem az összesen oda kell figyelni. Mindig a következőre kell koncentrálni és a végén meglátjuk mire lesz elég.

-Szokták mondani, hogy evés közben jön megy az étvágy. Egy esetleges bajnoki címet követően vállalnátok a feljutást az első osztályba?

-Minden adott Söptén, hogy megye 1-es bajnokságban szerepeljünk. A játékosok képzettek és megállnák a helyüket az eggyel magasabb osztályban is. A vezetőség mindenben segít, hogy csak focira kelljen koncentrálni ebben a bajnokságban. Kitűnően előkészített pályán tudunk otthon játszani, egységes új sport ruházatot kaptunk. Az utánpótlás szépen fejlődik. Közel 70 gyerekünket versenyeztetjük : U7, U9, U11 Bozsikon, U13,U14,U16 megyei bajnokságban (utóbbi kettő közösen a Gencsapátival).

-Mikor kezditek a felkészülést az őszi szezonra, terveztek erősítéseket?

-Január 28-án kezdjük meg a felkészülést a tavaszi szezonra. Biztosan lesznek érkezők, mert a sok sérült miatt az őszi szezon végére kicsit elfogytunk.

-Az U19-es gárda is szépen teljesített, a tavasz folyamán kaphatnak lehetőséget az első csapatnál a tehetséges fiatalok?

-Az U19-es csapatból egyes játékosok már kopogtatnak a felnőtt csapat ajtaján. A hozzáállásukon és mentalitásukon kell változtatni, hogy lehetőséget is tudjak adni nekik. Szurkolóinknak, támogatóinknak és minden sportbarátnak Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánunk!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!