A Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület által alapított Rajczy Imre díjat az kaphatja, aki az adott évben – nem egyesületi tagként – kiemelkedően támogatta, erkölcsileg, anyagilag vagy bármely más módon az egyesület tevékenységét. A díjat 2016-ban, fennállásának 20. évfordulóján alapította az egyesület. A díj alapításával Rajczy-Rasztovich Imre olimpiai bajnok vívó, az egyetlen szombathelyi születésű olimpiai bajnok emlékének állítottak méltó emléket a szombathelyi olimpiai hagyományőrzők.

Az idei díjazott a vasvári születésű Schmittné Makrai Katalin olimpikon tornász lett, aki azért nem tudott személyesen jelen lenni, mert ugyanezen a napon adták át neki a Polgári Magyarországért Díjat is. A díjazott hangüzenetben köszönetet mondott és további sok sikert kívánt az egyesület valamennyi tagjának.

xxx

Az egyesület által alapított másik elismerés az első vasi olimpikon emléke előtt tiszteleg. Dr. Csejthey Lajos az 1924. évi párizsi olimpián gerelyhajításban a 9. helyezést érte el. Tíz évvel ezelőtt szülőfalujában, a mai Sorkifaludon emlékművet állíttatott az egyesület a helyi önkormányzattal karöltve, majd Vasvár Város Önkormányzatával közösen emléktábla állítással is tisztelegtek a halmaysok az életmű előtt.

A Csejthey-díjat az az egyesületi tag érdemelheti ki, az adott évben egyesületi tagként kiemelkedően végezte egyesületi tevékenységét. A 2021-es Csejthey-díjat Császár Zoltán János egyesületi tag és Horváth Vilmos korábbi egyesületi elnök vehette át.

A 25 éves jubileumi ünnepségről szóló összefoglaló tartalmunkat is hamarosan elolvashatják oldalunkon.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!