A Falco listavezetőként, 12 győzelemmel és 1 verseséggel, míg az Alba Fehérvár a 7. helyen, abszolút 50%-os mérleggel, 7-7 győzelemmel, illetve vereséggel várja az év utolsó hazai bajnokiját. Váradiék mellett jó formában vannak Vojvodáék is, hiszen decemberben 3 győzelem és csupán 1 vereség áll a nevük mellett, közben 87,7 pontot átlagoltak.

Milos Konakov szeretné, ha a bajnokság másodk körét is győztesen kezdené a szombathelyi gárda.

– Az Alba elleni első meccsből nem indulhatunk ki, hiszen azóta több változattás is történt a fehérváriak keretében. Jó állapotban vagyunk, le a kalappal az erőnléti és a másodedzőnk előtt, remek munkájuknak köszönhetően friss és motivált a csapat. Minden adott, hogy győzelemmel zárjuk az évet, ebben pedig fantasztikus szurkolóink is minden bizonnyal segítenek – fogalmazott a klub közösségi oldalán a sárga-feketék mestere.

A bajnoki címvédő fiatal válogatott irányítója, Somogyi Ádám (30-as mezben) a falcokc.com-on fejtette ki várakozásait.

– Az edzőcsere, Matthias Zollner kinevezése óta látszik a változás. Más stílusú kosárlabdát kezdett játszani az Alba, és ehhez igazodva változtattak a légiós sorban is. Egy harcos, küzdős mérkőzésre számítok, amit mindenképpen meg akarunk nyerni. Bízom benne, hogy a Riga ellen a 15. perctől mutatott védekezésünket most 40 percen keresztül tudjuk tartani, akkor lehet esélyünk. Hatalmas élmény volt teltház előtt játszani, remélem ezt ma is átélhetem – mondta Somogyi Ádám.

A Falco – Alba Fehérvár meccsen 18 órakor dobják fel a labdát. A rangadót az M4 Sport közvetíti. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!