Kétszázhatvannégy ezer dollárért (86 millió forint) kelt el egy aukción az a jegy, amellyel az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legendás alakjának, Michael Jordannak 1984-es bemutatkozó alapszakasz-mérkőzésére lehetett bejutni. Az ESPN.com beszámolója szerint az amúgy máig nagy keletnek örvendő Jordan-relikviákhoz hasonlatosan csúcssummáért talált gazdára az újoncévének nyitómeccsére szóló belépő is.

A tikett annak idején az időközben már lerombolt Chicago Stadionba szólt, ahol 1984. október 26-án több mint 13 000 rajongó volt jelen az ifjú Michael Jordan debütálásán. Az összecsapást csapata, a Chicago Bulls a Washington Bullets ellen vívta, s nyerte meg 109-93-ra. Jordan 16 pontot dobott, hat lepattanót szerzett, hét gólpasszt adott és négy dobást blokkolt.

Michael Jordan karrierje során hatszor nyert NBA-bajnoki címet a Bullsszal, és az egyik legnagyobb sztárja volt az amerikai Dream Teamnek, amely aranyérmet szerzett az 1992-es barcelonai olimpián. Ötször volt az NBA alapszakaszának, hatszor a döntőnek a legértékesebb játékosa és 14 All Star-gálán szerepelt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!