A Magyar Sportújságírók Szövetsége a 64. alkalommal ismerte el az év legkiemelkedőbb sportolóit. Az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát egy év kihagyás után, idén ismét nézők előtt rendezték meg a Nemzeti Színházban. 

Budapest, 2022. január 6.
Blazsán Patrik (b) átveszi az Év E-sportolója díjat Farkas Bertalan ûrhajóstól (k) (k) és Gyulay Zsolttól, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójától (j) az M4 Sport – Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án.
MTI/Illyés Tibor

A férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áront, a nőknél pedig a négyessel győztes, egyesben ezüstérmes kajakos Csipes Tamarát választotta meg a 2021-es év sportolójának a MSÚSZ.

Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a tokiói játékokon bronzérmes női vízilabda-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a Kozák Danuta, Csipes, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású női kajaknégyes győzött. Az edzők között Decsi András, Szilágyi és japán fővárosban bronzérmes férfi kardválogatott edzője kapta a legtöbb szavazatot. A sorrendek 366 szavazat alapján alakultak ki.
“Egy remek év volt 2021, számomra kifejezetten. Úgy látom az ünneplés mértékéből, hogy a magyar sportnak is. Hasonlóan szép vagy még nagyszerűbb sikereket kívánok 2022-re is” – mondta a vastapssal ünnepelt Szilágyi Áron.

Budapest, 2022. január 6.
Szilágyi Áron kardvívó (j), miután átvette az Év Férfi Sportolója díjat Pézsa Tibor világ- és olimpiai bajnok kardvívótól (b) az M4 Sport – Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án.
MTI/Illyés Tibor

A nőknél elsőként záró Csipes Tamara a díjat az est díszvendégétől, Stephen Roche Giro d’Italia- és Tour de France-győztes, világbajnok ír kerékpárostól kapta meg.

Budapest, 2022. január 6.
Csipes Tamara kajakozó az Év Nõi Sportolója díjazottja az M4 Sport – Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án.
MTI/Illyés Tibor

A fogyatékos sportolók versengésében a kajakos Kiss Péter Pál, illetve az úszó Pap Bianka győzött, ők mindketten aranyérmesek voltak a tokiói paralimpián. A csapatok versenyében a női kerekesszékes vívóválogatott lett az első.
Az év sportpillanata Fiola Attilának a nyári labdarúgó Európa-bajnokságon a világbajnok franciák ellen lőtt gólja lett. A szűkített, hármas lista a szurkolók több mint tízezer szavazata alapján alakult ki, a győztest szakmai zsűri választotta ki.
Az év e-sportolójának a virtuális autóversenyzésben jeleskedő Blazsán Patrikot választották, míg az esztendő szabadidős sporteseményének járó trófeát a debreceni Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa szervezői vehették át.
Az MSÚSZ-életműdíját a legidősebb válogatott labdarúgó, a 94 éves Raduly József kapta meg két nappal a gála előtt.
A díjátadók között volt többek között Novák Károly Eduárd paralimpiai bajnok kerékpáros, Románia sportminisztere, Farkas Bertalan, az eddigi egyetlen magyar űrhajós, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, illetve Raymond Blondel, az Európai Paralimpiai Bizottság elnöke.
Az ünnepségen – melyre a koronavírus-járvány miatti egy év szünet után ismét nézők előtt került sor – megemlékeztek a magyar sportélet 2021-ben elhunyt nagyságairól.

Budapest, 2022. január 6.
Veres Amarilla, Dani Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsanna (b-j), a paralimpiai nõi párbajtõrcsapat tagjai, az Év Fogyatékos Csapata az M4 Sport – Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2022. január 6-án.
MTI/Illyés Tibor

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!