December közepén még bajnoki mérkőzést játszott a legutóbbi bajnokság aranyérmese, a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttese. A zöld-fehér klub számára renkdívül sűrű időszak volt az 2021-es esztendő második fele, hiszen a honi pontvadászat mellett két selejtező-, és egy Elitkör várt a magyar aranyérmesre a Bajnokok Ligájában. Ráadásul mindkét fronton eredményesen szerepeltek a vasi futsalosok.

Juan Ramon Calvo Rodriguez irányításával aztán január első munkanapján már ismét munkába álltak a játékosok, akik küön edzéstervet kaptak a pihenőre is, hogy minél fittebb állapotban kezdhessék a közös munkát. Az erőre pedig szükségük is lesz a futsalosoknak, hiszen 2022 első hónapjában egymást érik majd a mérkőzések és ennek megfelelően a tét is hatalmas lesz.

Négy alapszakasz találkozó mellett megkezdi szereplését a Haladás a Magyar Kupában is, ahol már a második fordulóban csatlakoznak a mezőnyhöz. Kezdésként pedig az NB II-ben szereplő Miskolc ellen kellene, idegenben kivívni a továbbjutást a vasi alakulatnak. A korábbi kupagyőztes idén szeretné mindkét kiírást megnyerni, így csakis a győzelem lesz az elfogadható eredmény.

Ezen felül pedig az alapszakasz hajrája is megkezdődik és az Újpest elleni összecsapás bepótlását követően a Kecskeméttel és a MVFC Berettyóújfaluval is vérbeli rangadót fognak játszani a szombathelyi futsalosok. A cél nem is lehet más, mint megőrizni az első helyet, hogy pontelőnnyel kezdhessék a rájátszást. S bár jelenleg hét pontos az előnye a Halinak, még a közvetlen riválisok beérhetik.

Nem csoda, hogy rendkívül intenzív edzéssel készült Juan Ramon Calvo Rodriguez irányításával a szakmai stáb. Valamennyi testrészt megmozgató bemelegítést követően a csapatjátékra és a technikai elemekre is nagy hangsúlyt fektettek a trénerek. Nem mellesleg már videós elemézésre is sor került, hogy minél felkészültebben léphessenek pályára a Haladás játékosok – elsőként a miskolci Magyar Kupa derbin.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!