A grémium többsége még december elején fordult szembe Kulcsár Krisztiánnal, s aztán a hónap végén a közgyűlés is megvonta a bizalmat az elnöktől: Kulcsár a saját maga által kért bizalmatlansági szavazás után rögtön, még azon a december 30-ai rendkívüli közgyűlésen kijelentette, hogy január 31-ei hatállyal távozik tisztségéből.

A február 4-én rajtoló pekingi téli olimpia miatt különösen fontos, hogy mihamarabb új vezető kerüljön a szervezet élére, ezért a MOB a hivatalos honlapján közölte, a jelenleg 56 tagú közgyűlés január 29-én, 10 órától választ új elnököt.

A szerdai ülésen azt is megvitatták, hogy a MOB honlapján január 13-án megjelenik az elnöki pályázati felhívás, amelyre január 19-én 16 óráig lehet jelentkezni.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöki tisztségére bármely, a tisztújító közgyűlés napján tagsági jogviszonnyal rendelkező MOB-tag nyújthat be pályázatot – megválasztottnak az a jelölt tekinthető, aki a közgyűlésen jelen lévő MOB-tagok több mint felének „igen” szavazatát megszerezte.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!