Ahogy beszámoltunk róla a magyar válogatott mezét többször is magára öltötte pályafutása során Szekerczés Luca, aki egy rövid németországi kitérő után január elején megállapodott a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiával. Nagy feladat vár a csapatra, amely szeretné megőrizni NB I-es tagságát és ezért a célért fog dolgozni a jobbátlövő is.

A 27 éves kézilabdázóval a játékos bemutatására összehívott sajtótájékoztatót követően beszélgettünk és rendkívül készségesen nyilatkozott a Hungarysport munkatársának. A mindig mosolygós játékos az interjú során elmondta azt is, hogy a kemény munkában hisz és mindent meg fog tenni a pályán a csapat sikeréért. Ez pedig akár egy hosszútávú “kapcsolat” lehet Luca és a vasi klub között…

Milyen benyomásaid vannak az itt eltöltött napokat illetően?

– Nagyon jól érzem magam, már másfél hete itt vagyok Szombathelyen. Kiváló hangulatban telnek az edzések, ahol keményen dolgozunk. Remélem, hogy játékommal tudom segíteni a csapatot, hogy elérjük a célunkat, a bennmaradást.

Amikor adódott a lehetőség, hogy SZKKA játékos legyél, mennyi időt gondolkodtál, hogy belevágj ebbe a kalandba?

– Nem sokat hezitáltam, nagyon örültem a klub megkeresésének. Félévkor amúgy is nagyon kevesen váltanak csapatot és ilyenkor azért sokkal szűkebbek a lehetőségek mind egy játékosnak, vagy épp egy csapatnak. Úgyhogy nagy örömmel fogadtam el a megkeresést és izgatottan várom a ránk váró feladatokat.

Miben tudsz leginkább a csapat segítségére lenni?

– Balkezes játékosként jobbátlövő poszton játszok, ami már önmagában nagy erény véleményem szerint. Ezen kívül jó látok a pályán és remélem, hogy egy gólerős játékkal tudom a csapatot segíteni.

Nyilván a mérkőzések és az edzések mellett nagyon kevés a szabadidőd. Mivel töltöd ezeket a perceidet?

– Próbálok a lehetőségekhez képest aktívan kikapcsolódni. Az elmúlt időszakban viszont leginkább a pihenésé volt a főszerep, mert elég sokat voltam beteg. Viszont remélem, hogy majd a lányokkal tudunk közös programokat szervezni, ami tovább erősíti a kapcsolatunkat és építi a közösséget is.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!