A héten rendezték a férfi futsal Magyar Kupa második fordulóját. Ehhez a körhöz már csatlakoztak az élvonalban szereplő együttesek is, így a vasi színeket képviselő Haladás VSE is. Ahogy beszámoltunk róla Dróth Zoltánék lehengerlő játékkal és kilenc lőtt góllal léptek át az NB II-es keleti csoportban szereplő MEAFC-Miskolc ellen a borsodi megyeszékhelyen megrendezett derbin.

Ugyanakkor Vas megyét nemcsak a Haladás, hanem a Kőszegi Lóránt FC valamint a Sárvár Futsal is képviselték a játéknapon. Előbbi a REAC Sportiskola ellen bizonyíthatott és bár kétszer is sikerült felállni a hátrányból, a jóval nagyobb rutinnal rendelkező vendégek végül megérdemelten nyerték meg a találkozót. Igaz, ehhez az utolsó percre is szükségük volt, hogy bebiztosítsák sikerüket.

Hasonlóan izgalmas és fordulatokban gazdag találkozót játszott a nyáron NB II-be frissen feljutott Sárvár Futsal is, amely a szintén másádosztályban – csak a keleti csoportban – szerepő Maglód otthonába látogatott. Érdekesség, hogy gyömrői alakulat a bajnoki tabella második helyén áll, így esélyesként pályázhat még az NB I-be feljutásra is. Erősségét tehát jól tükrözte ez a tény is.

Aztán a pályán is megtapasztalhatta ezt a vasi együttes, amely korán hátrányba került, de még így is sikerült életben tartani az esélyt a továbbjutásra. Manganelli találatával egy gólos volt a Sárvár hátránya. A második félidőben aztán mindent egy lapra feltéve rohamoztak a Rába-parti futsalosok és a 30. percben Halmos góljával sikerült egyenlíteni is.

Mivel a rendes játékidőben nem született újabb találat, így következett a hosszabbítás, ahol aztán kiszakadt a gólzsák. Gyenese és Halmos egy-egy találatával meglépett a Sárvár, de az utolsó pillanatban a Maglódi TC támadója, Érsek is beköszönt. Ezzel viszont csak kozmetikázni tudta a végeredményt 4-3-ra, ami a vasi együttes továbbjutását jelentette.

Kőszegi Lóránt FC – REAC Sportiskola SE 3-5 (0-2)

Kőszeg: Németh M. – Prán A., Földvárszki D., Rácz B., Fehér D.
Csere: Krug Á. – Lintner D., Csuka L., Horváth L., Csák D., Szabella O., Rákhely M., Németh A., Németh O.

Gólszerző: Földvárszki D. (22′), Fehér D. (29′, 30′) illetve Sztánovszki S. (4′, 8′, 23′, 36′), Hegyi P. (40′)

*

Maglódi TC – Sárvár Futsal 3-4 (2-1, 2-2) – hosszabbítás után

Sárvár: Soós B. – Tóth L., Manganelli A., Manganelli Zs., Kuti A.
Csere: Lőrincz D., Gyenese Á., Fábián K., Kovács A., Halmos M., Hegyesi Zs., Szakasics B.

Gólszerző: Seregy T. (8′, 11′), Érsek R. (50′) illetve Manganelli Zs. (11′), Halmos M. (30′, 50′), Gyenese Á. (47′)

Kiállítva: Földvárszki D. (35′) – Kőszeg

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!