Szombathelyen találkoznak idén először az élvonalbeli férfi kosárlabda-bajnokság Vas megyei csapatai. A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 13 győzelemmel és 3 vereséggel, míg az Egis Körmend 10 győzelemmel és 7 vereséggel áll. A Falco a listavezető, a Körmend az előkelő 3. helyen várja a találkozást. A sárga-feketék mestere a klub közösségi oldalán fogalmazta meg várakozásait.

– Nagyon örülök, hogy végre sikerült egy teljes hetet együtt dolgoznunk úgy, hogy közben nem volt mérkőzésünk. Új játékosunk, Hawkins érkezése miatt is fontos volt, hogy ennyi idő rendelkezésünkre álljon. Nagyon jó ritmusban, jó energiával készültünk. Elégedett vagyok az elvégzett munkával, miközben tudom, hogy egy nagyon fontos és várhatóan kiváló hangulatú rangadó előtt állunk – nyilatkozta Milos Konakov.

xxxx

Az Egis Körmend csapatában 5 játékos is 10 pont felett átlagol, Kamau Stokes 17,3 pontos átlagával a liga 9. legjobbja. Emellett 5,7 asszisztot is kioszt, ezzel a negyedik legjobb a bajnokságban. A Körmend átlagban 84,5 pontot szerez, ennek közel 74%-a a légiósok nevéhez fűződik.

A piros-fekete csapat mestere nélkül áll ki a rangadóra, így a másodedző Kocsis Tamás irányításával hangolnak a Rába-parti kosarasok, akik büszkék lehetnek a decemberi teljesítményükre, hiszen egészen a dobogóig meneteltek. Ez a sikerszéria viszont megtört január 8-án, amikor a Paks látogatott a körmendi városi sportcsarnokba.

A Falco – Körmend rangadón 15.30-kor dobják fel a labdát, aki nem tud ott lenni a helyszínen, az M4 Sport kameráinak köszönhetően a televízióban követheti az örökrangadót.  

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!