A koronavírus-járvány miatt alaposan megfogyatkozott a Haladás VSE élvonalbeli futsal csapata. A Miskolc elleni Magyar Kupa találkozót követően a keret több kulcsjátékosa karanténba került. Az újpesti bajnoki találkozóhoz hasonlóan erősen tartalékos összeállításban – az NB II-es fiatalokkal kiegészült – csapattal lépett pályára a vasárnapi, soron következő összecsapásra.

A Kecskemét játékosait a visszavágás reménye és a felsőházi szereplés elérése is fűtötte, így azonnal nekiesett a rutintalanabb hazaiaknak. Az első komolyabb helyzetet mégis a Haladás jegyezte – Sipos bombázott a keresztlécre. Kis szépséghiba, hogy fault előzte meg a jelenetet. Ezután viszont azonnal jött a büntetés, ami kecskeméti előnyt jelentett.

A negyedik perc végén egy szép szabadrúgás kombináció végén Bíró bombázott a szétrebbenő vasi védők között a kapu sarkába. Hiába került hátrányba a Haladás, nem törte meg a hazaiak lendületét. A mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfelei voltak a Scoregoalnak, az egyenlítés nem sikerült. A kapu előtt nem voltak kellően agresszívek Juanra Calvo tanítványai.

Ráadásul a szünet előtt Sallai egy labdaszerzés után egymaga fejezte be az akciót. Jót tett a zöld-fehéreknek a pihenő, hiszen nagyobb elánnal kezdte a második felvonást. Szerkezetet is váltott a Haladás és sokkal támadóbb volt a játéka. Igaz a vészkapus megoldás nagyobb kockázatot rejtett, illetve kevesebb hibázási lehetőséget is jelentett.

A játékrész közepén egy labdavesztés került sokba a házigazdának. A gyors kontra végén Alasztics mellett Bíró passzolt a hálóba. A fiatalok viszont nem adták fel, Sipos három ember között passzolt Vas elé, aki a kivetődő kapust becsapva lőtt a kapu közepébe. A szépítés meghozta a vasi csapat lövőkedvét is, de újabb gólt már nem sikerült szerezniük.

A hajrában Hadnagy gyűjtötte be második sárga lapját, igaz az emberelőnyt nem sikerült kihasználni. Az utolsó percben Vidák szabálytalanságát követően pedig kisbüntetőhöz jutott a Kecskemét. Mánya kísérletét azonban magabiztosan hárította Alasztics. Veresége ellenére továbbra is őrzi listavezető helyét a Haladás, amely legközelebb a Berettyóújfalut fogadja a Rohonci úton.

Haladás VSE – SG Kecskemét Futsal 1-3 (0-2)

Haladás: Alasztics – Kovács M., Vidák B., Sipos G., Vas Á.
Csere: Horváth B., Homlok L. – Horváth F., Knizs O., Horváth Z., Kárász N., Papp Zs., Volner B., Henrique Diniz.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Vas (30′) illetve Bíró (4′ 29′), Sallai (17′)

Kiállítva: Hadnagy (40′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!